Infomaps Metro Amsterdam: alle vier metrolijnen op je iPhone

Infomaps Metro Amsterdam is een applicatie waarmee je de 4 metrolijnen van Amsterdam op je iPhone kunt bekijken. De applicatie toont metrostations en mogelijkheden om over te stappen, maar geen dienstregeling of tramlijnen.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

metro amsterdamEen tijd geleden hebben we geschreven over Infomaps Amsterdam, een toeristische applicatie waarmee je bezienswaardigheden in Amsterdam kunt opzoeken. In onze review schreef ik toen, dat de applicatie ook nuttig is voor locals, omdat alle tram- en metrolijnen zo overzichtelijk in de applicatie staan. De makers van Infomaps Amsterdam hebben nu een nieuwe applicatie gemaakt: Infomaps Metro. Die bevat alleen de 4 metrolijnen van Amsterdam.


Het is best handig om zo’n metrokaartje op zak te hebben. Probeer de informatie maar eens op de website van het GVB te vinden, terwijl de metro er al aankomt en jij staat te twijfelen of lijn 53 nu wel of niet naar de Bijlmer gaat. Met Infomaps Amsterdam heb je meteen een kaartje in beeld en zie je ook waar de overstapmogelijkheden zijn.

De applicatie is vanaf 11 augustus gratis geworden.

metrolijnenMetro Amsterdam is niet bedoeld als een soort lite-versie van de normale applicatie Infomaps Amsterdam, maar is meer bedoeld voor mensen die gewoon door de stad willen reizen. De applicatie is ook een stuk goedkoper: €0,79 in plaats van €2,39. Jammer is dat alle tramlijnen in deze applicatie zijn weggelaten, waardoor je alleen informatie over de 4 metrolijnen kunt opzoeken. Dit zijn de vier gekleurde lijnen op de afbeelding hierboven. Een groot deel van het gebied binnen de Ring blijft daardoor verstoken van reisinformatie.

Los daarvan ziet de applicatie er prachtig uit, met speciaal ontwikkelde, getekende kaarten en duidelijke aanwijzingen waar je moet overstappen. De applicatie toont alle stations op de route, kan je locatie bepalen, bevat gedetailleerde informatie per station en geeft ook treinverbindingen aan, maar geen dienstregeling. Voor mensen die vaak met de metro reizen is het een grafisch mooie oplossing, maar helaas met wat beperkte functionaliteit. Een alternatief is de pas gelanceerde applicatie Metro: die bevat wel bus- en tramlijnen, maar geen kaartjes.

Downloaden: Infomaps Metro Amsterdam (€0,79 inmiddels gratis)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

8 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.