Infographic: gemiddelde iPhone-bezitter gebruikt 48 apps

De gemiddelde populaire iPhone-applicatie is goedkoper dan die op Android en BlackBerry. Ook gebruiken iPhone-bezitters meer applicaties dan de mensen die een RIM- of Google-telefoon hebben.

The App Store Wars headerWebpage FX heeft een indrukwekkende infografiek opgesteld aan de hand van gegevens over de App Stores van de iPhone, Android en BlackBerry. Onder de noemer App Store Wars – natuurlijk verpakt in een Star Wars-saus, staat daar veel informatie die we al weten. Zoals dat de iPhone het grootste aantal apps in haar virtuele winkel aanbiedt. Maar wist je dat de gemiddelde populaire iPhone-app 1,60 euro kost en daarmee euro’s goedkoper is dan de gemiddelde populaire app op de andere platformen?

Een populaire top 100-applicatie kost op Google’s besturingssysteem gemiddeld 3,80 euro en op de BlackBerry zelfs 4,15 euro. Na de aanschaf van de duurste telefoon, zijn we dus gemiddeld genomen minder kwijt aan de populairste apps op het platform. Al moet je flink applicaties downloaden om het prijsverschil eruit te halen, vermoedelijk.

In de praktijk downloaden ‘we’ inderdaad meer apps. De gemiddelde iPhone-bezitter gebruikt 48 applicaties, ongeacht hoe vaak ze opgestart worden. Bij Android bedraagt dat aantal 35 apps en BlackBerry-bezitters houden het na de installatie van 15 apps voor gezien.

Er staan nog meer leuke gegevens in de infographic van Webpage FX. Klik op de afbeelding voor een vergroting.

Infographic iPhone apps App Store used

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 22 september 2011, 17:07
Categorie Uncategorized
Onderwerpen app store, infographic

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.