LiveUitslagen brengt voetbalstanden van amateurwedstrijden in beeld

LiveUitslagen is een iPhone-applicatie van de website VoetbalNederland.nl die de uitslagen, eindstanden en competites van de eerste elftallen van alle amateurclubs in Nederland doorgeeft. De app doet dat gratis.

LiveUitslagen iPhone app voetbalstandenDe website VoetbalNederland.nl heeft een iPhone-applicatie uitgebracht waarin de uitslagen van amateurvoetbalwedstrijden worden getoond. Zowel op de website als in de applicatie kunnen gebruikers zich aanmelden als reporter van de club en tijdens of na elke wedstrijd de stand doorgeven. Wie daar geen zin in heeft, kan zich troosten aan de gedachte dat veel competities en uitslagen standaard al in de app worden verwerkt.

LiveUitslagen biedt niet de eindstanden van élke voetbalwedstrijd die er elk weekeinde op de Nederlandse (kunst)grasvelden worden afgelegd. Om het enigszins behapbaar te houden, zijn alleen de scores van de eerste elftallen van de Eredivisie tot en met de 6de klasse amateurs verwerkt. De applicatie verbergt geen moment dat LiveUitslagen meer mensen nodig heeft om uitslagen door te geven. Bij elke competitieoverzicht waar je aankomt, kun je jezelf opgeven als reporter van een club. Andere aspecten die je van elke competitie kan zien, zijn de huidige competitiestand inclusief punten en doelsaldo, de laatst gespeelde wedstrijden en de agenda voor de volgende speelronde.

Op het hoofdscherm kun je kiezen uit landelijk, Noord, Oost en twee districten West en Zuid. Daarna kies je Zaterdag of Zondag. In het scherm daarna komen de verschillende klassen met hun complexe cijfer- en klassestructuur naar boven. LiveUitslagen iPhone app amateurvoetbalAls je niet weet in welke competitie je club uit Drenthe speelt bijvoorbeeld, zijn er 19 verschillende competities om te bekijken of de club daar tussen zit. Als je op de pagina van de juiste competitie bent beland, zie je daarboven in het scherm een kruimelspoor van de pagina’s waar je langs bent gegaan. Zo kun je eenvoudig terug naar het zaterdag of zondag-scherm en naar het district. Er staan nog twee knoppen in de balk. De blauwe herbergt algemene app-informatie en de oranje R bevat een inlogscherm waarachter je een stand kan doorgeven.

De applicatie heeft niet echt de uitstraling die je van een app met voetbalstanden verwacht. Het ziet er een beetje klungelig uit; meer als een webpagina dan een app. Alle pagina’s laten je een beetje raar over het scherm scrollen en de wedstrijdgegevens zijn bovendien statisch. Dat betekent dat je niet kan klikken op een wedstrijd voor meer informatie en dat er geen profielpagina’s weergegeven worden van de club waarop je klikt, bijvoorbeeld. Laat staan dat LiveUitslagen met voetbalstanden pushberichten geeft over wedstrijden. Jammer, maar een schrale troost is dat de betaalde app Voetbal.nl die functie ook niet biedt. LiveUitslagen is daarmee een van de weinige applicaties op de iPhone die standen van het amateurvoetbal in Nederland gratis doorgeeft. Een alternatief is Amstel Teamlink.

Downloaden: LiveUitslagen (gratis)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 22 september 2011, 15:30
Categorieën Nederlandse apps, Sport
Onderwerpen sport, uitslagen, voetbal

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.