Game-update: Gameboy-achtige Stardash, Hector Ep 3, Warp Dash gratis en Where’s My Water?

Where's My Water is een nieuw spel van Disney voor de iPhone en iPod touch waarin je een krokodil moet voorzien van badwater. Het is helemaal van nu, terwijl Stardash juist een echte ouderwetse Gameboy-platformer is.

Where's My Water iPhone iPod touch headerEen interessant gevecht om de gunst van de koper vandaag in de Game-update. In de ene hoek vinden we Stardash, een terugblik naar aloude Gameboy-platformers met dito kleuren en geluiden en ontzettend goed uitgewerkt. Maar in de andere hoek treffen we Where’s My Water, een ontzettend guitig en helemaal-van-nu iPhone-spel van Disney, dat puzzelen en timing combineert. Oh, en het avonturenspel Hector Ep 3 en de futuristische racer Warp Dash verdienen je aandacht eveneens.

In de cartridge blazen: Stardash

GU DO Stardash iPhone iPod touchWat is dat toch met ontwikkelaars? Is er een systeem met touchscreen-besturing, behoorlijke processorkracht en imponerende visuele kwaliteiten, gaan ze spellen maken die in alles doen denken aan de oude Gameboy-tijd. Stardash is de volgende in het rijtje. De blikkerige bliebjesmuziek slaat je om de oren terwijl je een platformer speelt die doet denken aan de moeilijkere levels van de allereerste Mario’s op de handheld. Je zou bijna in een cartridge blazen om het spel weer werkend te krijgen. Er zijn veertig groen-zwarte levels en extra tempels om vrij te spelen. De basislevels worden in razend tempo moeilijker, zeker als de bommen die op je afvliegen aan de lopende band worden gecombineerd met blokken die op de grond stompen en je pletten. Een lopende band is sowieso wel een goede beschrijving van Stardash, een platformer die bij vlagen sneller voelt dan Sonic the Hedgehog. Nog meer van dit soort spellen en ook wij krijgen met terugwerkende kracht warme gevoelens bij de eerste Gameboy.
Downloaden: Stardash (€1,59, universele app)

Nu wel vlot: Hector Ep 3 verkrijgbaar

GU DO Hector Ep 3 iPhone iPod touchHector: Badge of Carnage zien we nog steeds als een van de leukste en origineelste point & click-avonturenspellen voor de iPhone, maar voor een spel met verschillende hoofdstukken, duurde het ongelooflijk lang voordat er een opvolger was. Hector Ep 2: Senseless Act of Justice kwam pas een dik jaar na het origineel uit en bood een langere speelduur. Amper een maand later is numero drie er alweer. Beyond Reasonable Doom luidt de afsluiter van de serie en heeft als simpele verhaallijn dat Hector zich moet redden uit de penibele situatie van deel 2 (geen spoilers, sorry). In de praktijk is dat natuurlijk weer een vrijbrief voor gekke taferelen. Zo neemt Hector een koe mee naar het dak, komt hij in een bar vol laveloze politiebroekies en komt hij terecht op een geflipte kermis. Koop Hector Ep 3: Beyond Reasonable Doom vooral niet als je de twee vorige delen bewust aan je voorbij hebt laten gaan. En andersom: als je interesse hebt in een puzzelrijk, bijna krankzinnig, grofgebekt avontuur op eigen tempo: begin bij deel 1. Maar Hector is je man. De hieronder staande trailer van deel 2 geeft je een goede indruk van de sfeer.
Downloaden: Hector Ep 3: Beyond Reasonable Doom (€3,99)

Vandaag gratis: Warp Dash

GU DO Warp Dash iPhone iPod touchDe twee weken geleden net-geen-Game-van-de-Week Warp Dash is nu alweer een dag lang gratis te downloaden op de iPhone en iPod touch. Het is een futuristisch racespel waarin je aan boord stapt van drie verschillende zweeftuigen die door een TRON-achtige wereld haasten. Ontwijk de gevaren, maak gebruik van jumps en verzamel zoveel mogelijk driehoeken op de virtuele baan die voor je liggen. Gecrasht? Volgende poging. Warp Dash overtuigt in haar werkelijk superstrakke presentatie. Alles is hoekig, scherp en vrijwel symmetrisch. De luchtschepen ogen iets meer cartoonesk dan de omgeving, maar steken precies goed af. Wat een feest voor het oog, dit Warp Dash. Vandaag kan iedereen zich kosteloos aan de highscorejacht wagen. Overtuig je vrienden en installer Warp Dash. Echt, we raden het aan dit ruwe diamantje eens te proberen.
Downloaden: Warp Dash (vandaag gratis, universele app)

Trailer van de Dag: Where’s My Water

Als je denkt dat krokodillen kwaad doen, ken je duidelijk Swampy de Alligator nog niet. Maar wat wil je: het groene reptiel lijdt maar een luxe leventje met zijn lange dagelijkse bad. De krokodillen die nog stoer en gevaarlijk zijn, vinden het gedrag maar niks en knijpen de waterleiding voor eigen gewin af. In het spel help je het water natuurlijk terug te leiden naar de goedaardige ruggenschrobber – en dat laat zich verdraaid goed vergelijken met de succesformule achter Feed Me Oil een half jaar geleden en het nog recentere Sprinkle. Ook nu dirigeer je een vloeibare stroom naar een einddoel, in tachtig levels lang gehinderd door steeds meer blokkades, splitsingen en irritante algen waar je wat op moet verzinnen. De uitwerking doet de uitgever Disney eer aan: Where’s My Water doet qua afwerkingsniveau niet onder aan SPY Mouse en oogt en klinkt ongelooflijk gelikt. Gratis updates met nieuwe levels zijn al aangekondigd en tot die tijd kun je allerlei badderspullen en bonuslevels halen. Wat een leuk spel uit onverwachte hoek!
Downloaden: Where’s My Water? (€0,79, universele app)

https://www.youtube.com/watch?v=rgv18mHmGQE

Meer games en gamenieuws? Check de Game-update elke dag.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 22 september 2011, 18:52
Categorie Games
Onderwerpen game, iculture speelt, where's my water

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.