iculture-nederlandse-apps
Nederlandse Apps Het beste op app-gebied uit Nederland en België

iLost: Nederlandse app voor verloren en gevonden voorwerpen

iLost is een Nederlandse iPhone-app en website waarop je gevonden en verloren spullen kan doorgeven. Kwijtrakers en vinders kunnen dan contact opnemen.

iLost gevonden en kwijtgeraakte voorwerpen iPhoneiLost. Als het niet aanslaat, heb je er niks aan. Als het wel aanslaat, kan het heel wat mensen blij maken. Met de nieuwe Nederlandse applicatie kan je in kaart brengen waar je een object bent kwijtgeraakt of waar je het hebt gevonden. Andere gebruikers kunnen vervolgens zoeken op de verloren en gevonden voorwerpen. Als er een match is, kan je in de app contact met elkaar opnemen en een afspraak maken om het voorwerp terug te krijgen bij de eigenaar.


iLost voorwerpen op de kaartHet is verstandig je gezond verstand te gebruiken als je je stort op iLost, want een echte controle zit er niet op. Je kan een voorwerp als gevonden of verloren opgeven en dan maak je een foto, geef je een beschrijving en zet je een pijl op de kaart waar je het hebt gevonden. Vervolgens hoef je enkel een mailadres en een wachtwoord in te vullen om een account aan te maken en kunnen anderen je benaderen voor het voorwerp. Ontwikkelaar iLost is duidelijk uitgegaan van de goedheid van de mens, maar er mag natuurlijk best een lichtje gaan branden als iemand een iPhone als gevonden opgeeft en in een chat blijkt dat diegene een vergoeding wil hebben.

Toch is iLost wel een, misschien ietwat naïef, mooi initiatief. Zo geeft iemand bijvoorbeeld een HTC Desire als gevonden op, zonder foto. Als je aangeeft dat die van jou is, mag je de vinder eerst even vertellen wat er op de achtergrondfoto staat van de telefoon. Zo zijn er natuurlijk wel meer manieren te verzinnen om willekeurige belangstelling voor de voorwerpen te weren.

iLost bericht versturen naar kwijtrakerOok is de functionaliteit van iLost doordacht. Je kan voorwerpen behalve aan een locatie, ook aan het openbaar vervoer toewijzen. Je geeft dan aan tussen waar en waar je een object bent kwijtgeraakt of hebt gevonden. Ook kan je aangeven of je verloren voorwerp gestolen is. Met een prominente knop onderin het beeld schakel je tussen een kaart met verloren en met gevonden items en met een knop links onderin schakel je tussen de kaart en een lijst. Op beide pagina’s kan je zoeken naar steekwoorden.

Of iLost potentie heeft, ligt aan het gebruikersbestand dat de app weet op te bouwen. Het scheelt daarbij al veel dat iLost ook een website heeft waarop je eveneens je account kan gebruiken en het aanbod van voorwerpen kan zien. Apps voor andere platformen zijn er namelijk nog niet.

Downloaden: iLost (gratis)

Reacties: 8 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.