Apple sluit app-zoekdienst Chomp

Apple heeft de app-zoekdienst Chomp gesloten. Chomp is naar alle waarschijnlijkheid verantwoordelijkheid voor een aantal veranderingen in de vernieuwde App Store in iOS 6.

ChompApple heeft de app-zoekdienst Chomp afgelopen weekend gesloten. De bijbehorende iOS-app is daarmee ook uit de App Store gehaald. Gebruikers die de app al hadden geïnstalleerd kunnen hem ook niet meer gebruiken. Chomp was een zoekmachine voor de App Store, die je bepaalde apps aanraadde. De dienst werd door Apple overgenomen, waarna het team hoogstwaarschijnlijk meewerkte aan de vernieuwde App Store in iOS 6. Deze heeft qua uiterlijk namelijk een hoop gemeen met de oude Chomp-applicatie.

De App Store in iOS 6 maakt onder andere gebruik van een nieuwe zoeklayout, waarbij iOS-apps op kaarten worden getoond. Dit ontwerp heeft erg veel weg van het zoekscherm in Chomp. Het team achter de app-dienst heeft vermoedelijk ook gewerkt aan het zoekalgoritme in de App Store. In juni dachten ontwikkelaars al dat er tweaks waren gemaakt, waardoor moeilijk vindbare apps toch makkelijker opdoken.

In april beperkte Apple Chomp nog tot het tonen van alleen iOS-apps. Voor die tijd kon je de zoekdienst ook gebruiken om Android-applicaties te vinden. Het volledig sluiten van Chomp zou kunnen betekenen dat Chomp’s team zijn volledige aandacht op de App Store kan richten.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 2 oktober 2012, 9:56
Categorie Uncategorized
Onderwerp chomp

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.