iOS game-update: Ravensword Shadowlands, Who Stole My Panties, Fin Friends en koopjes

Ravensword Shadowlands wordt de Elder Scrolls Oblivion van de iPhone, iPod touch en iPad. Dat straalt de nieuwe trailer uit, die het podium vandaag deelt met het schattigste spel sinds Tiny Wings: Fin Friends.

GU MA Fin Friends iPhone iPod touch iPadDwing ons in een keurslijf en geef ons de kieteldood: we weten het echt niet. Er is niet maar één Trailer van de Dag aan te wijzen in deze iOS game-update, omdat we drie pareltjes hebben. Fin Friends is het eerste spel op de iPhone en iPod touch dat de schattigheid van Tiny Wings weet te evenaren, Who Stole My Panties is een absurd doordachte puzzelplatformer en dan is er nog een nieuwe trailer van Ravensword Shadowlands. Zet ons in een hoekje en gooi proppen naar onze koppen: vandaag zijn er drie Trailers van de Dag.

Trailer van de Dag 1: Who Stole My Panties?

GU MA WIMP Who Stole My Panties iPhone iPod touch iPadWIMP: Who Stole My Panties? Het is écht de titel van een kersverse puzzelplatformer op de iPhone, iPod touch en iPad. Wie Rayman Jungle Run op één of andere onmogelijke manier al heeft uitgespeeld en behoefte heeft aan de volgende platformer, moet er rekening mee houden dat WIMP niet van dezelfde orde is als Rayman. Je zal genoeg gevaarlijke sprongen in het spel bezigen, maar de nadruk ligt niet bepaald op snelheid. Who Stole My Panties is niet iets dat je even een minuutje kan oppakken en daarna weer weglegt, maar een doordacht puzzelspel met allerlei uitdagingen voor je hersenpan. In het spel ben je van jezelf een groen blobje dat meebuigt en zo flexibel langs obstakels heen weet te glijden, en dat is de basis. Je gaat in de weer met onder andere gewichten, ronddraaiende elementen, teleporteerwolkjes en een lavagedaante om alles uit de vijftig levels te halen. Ontwikkelaar Flexile Studio schrijft in de App Store-omschrijving dat ze er alles aan gedaan heeft om zo’n hoog mogelijk niveau van uitwerking te bereiken – en hoewel het er misschien niet zo spectaculair uitziet als Rayman, merk je het wèl in de verdraaid slimme puzzels. We weten nog niet of de panties aan het einde worden gevonden, maar ze ruiken vast naar vernuft.
Downloaden: WIMP: Who Stole My Panties? (€0,79, universele app)

Trailer van de Dag 2: Fin Friends

GU MA Fin Friends iPhone screenshotEn jij dacht dat Tiny Wings vertederend was met zijn zoete muziek, felle kleuren en lieve geluidjes! Wij ook hoor, en ontwikkelaar Claybox al helemaal. Die heeft de ingrediënten voor ongeremde iPhone-vrolijkheid in een blender gegooid met Finding Nemo en de gameplay van highscore-spelletje Jetpack Joyride. Het resultaat is het fonkelnieuwe, vandaag uitgekomen Fin Friends. En. Wat. Is. Het. Schattig! Je speelt een klei-achtig visje dat je omhoog laat zwemmen door op het scherm te drukken en weer naar beneden duikt als je het scherm niet raakt. Ondertussen kan je netten kapot maken om scholen visjes achter je aan te krijgen, pak je sterren voor een hogere score en ontwijk je alle vissoorten die je onderweg het leven zuur willen maken en je highscore-poging kunnen eindigen. Na elke zone krijg je een grotgedeelte waar je de scholen vissen inlevert voor bakken punten en kan je alleen weer de weg vervolgen. Het Tiny Wings-wahooooooo momentje mist, maar dat ontneemt Fin Friends zijn goede gevoel nog niet. Het zit overal in. Het klei-achtige uiterlijk van Fin, de genietende dichtgeknepen oogjes van de visjes achter je, de wateromgevingen en dan de muziek die je tegemoet lacht. Je vergeet al snel dat het spel zelf de perfecte uitvoering van het genre is – zo goed is de aankleding.
Downloaden: Fin Friends (€0,79, universele app)

Trailer van de Dag 3: Ravensword

GU MA Ravensword Shadowlands titelDe game Ravensword 2 is in een ver verleden aangekondigd voor de iPhone en zag er toen al indrukwekkend uit: een poging om een Elder Scrolls-spel zoals Oblivion of Skyrim na te bootsen op broekzakformaat. Maar het werd stil omtrent het spel. Er kwamen andere titels om actiever naar uit te kijken en eigenlijk waren we Ravensword al een beetje vergeten. Tot de trailer van vandaag. Die blaast ons – dat durven we best te stellen – weg. Ravensword is niet langer een poging om Oblivion op de iPhone te worden, nee, het ís Oblivion voor de iPhone. Vanuit rug-perspectief of door de ogen van de hoofdpersoon trek je een open wereld met kerkers en geciviliseerde gebieden door op zoek naar queestes, gerechtigheid en een veiligere wereld. Ravensword Shadowlands verschijnt het laatste kwartaal van het jaar, en dat betekent zoiets als tussen nu en december. November is waarschijnlijk. Schiet op!

De koopjeshoek

Als het aan ons ligt… hoef je vandaag niet verder te kijken dan de twee downloads hierboven, maar je leest dit niet voor niks. Hier zijn de leukste aanbiedingen vandaag, waaronder Swordigo…:

Let op: de genoemde aanbiedingen hebben een beperkte geldigheidsduur. Controleer dus goed of de game/app nog steeds gratis en/of voor de aanbiedingsprijs wordt aangeboden. Zie voor meer uitleg dit artikel: De nieuwsbrief van iPhoneclub en gemiste koopjes.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 1 oktober 2012, 20:02
Categorie Games
Onderwerpen games, iculture speelt

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.