iBooks nu in iTunes op de desktop door te bladeren

In de Amerikaanse App Store is vanaf nu een sectie iBooks toegevoegd. Je kunt daar de boeken doorbladeren van de iBookstore. Voorheen kon je dit alleen in de iBooks-applicatie op iPad en iPhone zien.

ibooks itunes desktopApple heeft in de aanloop naar iOS 5 heel wat wijzigingen aangebracht. Een van de grote verbeteringen wat lezen op de iPad bertreft, is dat je het aanbod van de iBookstore nu ook in iTunes kunt aantreffen. De nieuwe mogelijkheid werd niet genoemd in de keynote, die trouwens online te bekijken is. Maar als je de iTunes Store bezoekt zie je wel een banner die de aanwezigheid van iBooks aankondigt. Vanaf nu kun je gewoon door het aanbod bladeren en heb je geen iBooks-applicatie op de iPad meer nodig om te checken of Apple een bepaald boek verkoopt. Dat geldt overigens alleen als je bent ingelogd met een Amerikaans iTunes-account, want de Nederlandse iBookstore is nog steeds niet van de grond gekomen.

Net als bij andere secties in iTunes vind je favorieten van het personeel, je kunt een verlanglijstje maken en de beste boeken van de maand bekijken. Ook is er een lijstje met populaire pre-orders. De boekensectie is te vinden in de balk bovenin de iTunes Store, zonder dat er een update van iTunes nodig is. Voor de boeken geldt bovendien de nieuwe functie Automatische Downloads, waarbij je een gekocht boek meteen op je iPad, iPhone en andere iOS-apparaten ziet verschijnen. Ook de boekenlegger verschuift automatisch mee als je op één van de apparaten gaat lezen. Een desktopapplicatie voor iBooks is er nog niet, dus je zult je boeken voorlopig nog op je iPad moeten lezen.

ibooks voorbeeld

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 7 juni 2011, 11:33
Categorie Boeken
Onderwerpen app store, e-mail, ibooks, ipad, itunes, tablets

iTunes

Lees alles over iTunes, de software voor het beheren van je mediacollectie op Mac en Windows. Wat kun je zoal doen met iTunes en hoe zit het met alternatieven? Apple is in 2019 gestopt iTunes, maar er zijn opvolgers!

iTunes

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.