The Global Baby: zwanger zijn in beeld op de iPad

Alle aspecten van bevallen worden behandeld in het beeldrijke iPad-magazine The Global Baby. Er is ook een gratis versie, maar The Global Baby Free heeft niet alle verhalen volledig.
Bart Breij - · Laatst bijgewerkt:

The Global Baby voor de iPad magazineBevallen gaat overal anders, maar werkt overal hetzelfde. Dat is een van de gedachten die je overhoudt aan de iPad-applicatie The Global Baby, die onlangs in de App Store is verschenen. De app geeft een kijkje in het zwanger zijn en behandelt verschillende aspecten daarvan in tekst, beeld en geluid. Ook stelt The Global Baby vragen over gevoelige kwesties: ‘Een jongen of een meisje? Je kunt zelf kiezen’ is een van de prikkelende onderwerpen die in het tweede hoofdstuk aan bod komen. Bepaalde delen van artikelen kunnen alleen gelezen worden in de volledige versie.

The Global Baby is een echte iPad-app. Het zit vol met snufjes die niet zo tot zijn recht zouden komen op andere media. In het eerste hoofstuk, ‘Bevallen’, zitten bijvoorbeeld drie 360 graden-foto’s met ondersteunend geluid uit de behandelkamer. Je kan er zelf doorheen kijken door over het beeld te swipen.

Het Engelstalige e-magazine zit hier en daar wat onlogisch in elkaar qua structuur. Dat komt omdat de inhoudsopgaven van de drie verschillende hoofdstukken (bevallen, onze familie en vruchtbaarheid) óók 360 graden afbeeldingen zijn die van zichzelf ronddraaien. Gelukkig is er een (aan vier blokjes te herkennen) navigatiebalk waarin de pagina’s in de juiste volgorde staan.

Downloaden: The Global Baby (€3,99)
Downloaden: The Global Baby Free (gratis)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 18 juni 2012, 14:47
Categorie Onderwijs
Onderwerpen baby, basketball, game, magazine, zwanger

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.