iBackupTunes maakt backup van je iPhone-muziekcollectie

iTunesBackup is een app waarmee je een backup van je muziekcollectie op de iPhone kunt maken. De app leest echter alle muziek uit je muziekcollectie opnieuw in en vergt daarom wel veel opslagruimte.

ibackuptunesiBackupTunes is een van oorsprong Duitse iPhone-app, waarmee je een backup kunt maken van de muziek op je iPhone. Je slaat de muzieknummers online op en kunt ze daarna draadloos afspelen. De app is nog maar net in de App Store verschenen en wordt daarom met 50% korting aangeboden. Maar toch is het de vraag of je wel blij moet worden van deze app. Onze collega’s van iPhone-ticker hebben de app de afgelopen 24 uur geprobeerd en zijn maar matig enthousiast. Bij het starten van de app moet je namelijk eerst alle lokale muzieknummers in de app inlezen, wat extra opslagruimte in beslag neemt. Bovendien moet je een paar minuten wachten voordat dit proces is afgerond.

itunesbackup iphoneStaan de nummers eenmaal in je iBackupTunes-applicatie, dan kun je de muziek via een browser of via de functie Bestandsdeling in iTunes van je toestel kopiëren. Je kunt zo een backup maken van de muziek die op je toestel staat, mocht je niet de gewoonte hebben om regelmatig met iTunes te synchroniseren. Downloaden via een ingebouwde FTP-client kan trouwens ook.

Mocht je een soortgelijke oplossing zoeken om een backup van je foto’s te maken, dan kun je eens kijken naar WiFi Photo Transfer (gratis).

Downloaden: iBackupTunes (€1,59)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 3 april 2011, 13:13
Categorie Muziek
Onderwerpen backup, itunes, muziek

iTunes

Lees alles over iTunes, de software voor het beheren van je mediacollectie op Mac en Windows. Wat kun je zoal doen met iTunes en hoe zit het met alternatieven?

iTunes

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.