Apple noemt iWeb voor iPad in nieuw patent

Apple heeft in een patent een bedieningsconcept voor productiviteitssoftware op de iPad uitgelegd. Daarin worden niet alleen Pages, Numbers en Keynote genoemd, maar ook een iWeb-pakket voor de iPad.

iweb iconApple heeft bij de release van de iPad 2 een paar desktoptoepassingen uitgebracht die we al van de Mac kennen: iMovie, Garageband en PhotoBooth. Nu hebben ze een patentaanvraag gedaan waarin een andere app voorkomt die we al kennen van de desktop: iWeb. Met iWeb kun je moeiteloos websites maken, zonder kennis van HTML. Apple heeft onder nummer 20110074710 een manier beschreven om productiviteitsprogramma’s zoals Keynote, Pages en Numbers te bedienen via het touchscreen. Deze drie applicaties zijn al beschikbaar voor iOS. Wat echter ook wordt genoemd, is de app iWeb.


Dat wijst erop, dat Apple op termijn de app ook op de iPad beschikbaar zou willen stellen. De app is met vingerbewegingen te bedienen, zo blijkt uit de patentaanvraag. Als we op de eerdere aankondigingen van Apple afgaan kunnen we nog wel even wachten. iWork werd gelijktijdig met de eerste iPad geïntroduceerd, Garageband, iMovie en PhotoBooth volgden bij de iPad 2-introductie. Eén optie is dat Apple de iPad-applicatie aankondigt bij de eerstvolgende grote update van de Mac iLife-applicatie. Maar als je kijkt naar de twee belangrijkste Apple-softwarepakketten voor de Mac, dan is iWork (’09) eerder aan een grote update toe dan iLife (’11).

Zelf een website maken op de iPad? Probeer het dan eens met de onlangs uitgebrachte app Zapd, die eigenlijk voor de iPhone bedoeld is maar ook te gebruiken is op de iPad.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt
3 april 2011 om 21:42
Categorie
Productiviteit
4 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.