Hushbook icon

Hushbook: Facebook-vrienden ontvolgen door te tinderen

Je Facebook-tijdlijn opruimen door te tinderen: het kan met de nieuwe app Hushbook. Een veeg naar links ontvolgt een vriend, en met een swipe naar rechts kan hij of zij blijven.

HushbookHet duurt niet heel lang meer tot het tijd is voor de grote voorjaarsschoonmaak. Daar hoort voor sommigen ook het opruimen van Facebook-vrienden bij, maar hoe pak je dat goed aan? De nieuwe iOS-app Hushbook heeft een interessante insteek bedacht: door je Facebook-vrienden naar links of rechts te vegen, bepaal je wie wordt verwijderd en wie mag blijven. Dat swipen werkt net als op Tinder.

Hushbook laat één voor één foto’s zien van je Facebook-vrienden. Wil je iemand blijven volgen? Dan veeg je de foto naar de rechterzijde. Ben je niet meer geïnteresseerd, dan kun je naar links swipen. Bij een veeg naar de linkerzijde wordt iemand alleen maar ontvolgd. Je blijft vrienden, maar je ziet niet langer berichten van deze persoon in je tijdlijn. Het is niet mogelijk om een vriend vanuit de app te verwijderen. Twijfel je? Dan kun je op een foto tappen om een snelle blik op een profiel te werpen.

Beperkt

Tijdens onze tests met Hushbook kregen we slechts 23 van onze vrienden te zien, terwijl we meer dan 400 mensen op Facebook hebben toegevoegd. Pas nadat we een link van de app naar een vriend hadden verstuurd, werd het aantal mensen verhoogd, en steeg het aantal gebruikers dat we mogen wegvegen gestaag. In de tussentijd vraagt Hushbook je bovendien om een recensie achter te laten in de App Store. Het moge duidelijk zijn: de ontwikkelaar wil wel héél graag dat Hushbook viral gaat, en dat gaat ten koste van de gebruikerservaring.

HushbookHushbook App Store review

Nog een heikel punt: als je een vriend naar rechts veegt gaat dat snel en soepel, maar een swipe naar links opent een notificatie waarin je moet bevestigen iemand echt te willen ontvolgen. Het heeft geheid te maken met voorwaarden opgelegd door Facebook, maar het zorgt ervoor dat de app minder rap aanvoelt dan we zouden willen. Bij iedere ontvolgde vriend moet je ook een paar seconden wachten terwijl de app laadt, waardoor je eigenlijk niks kunt doen.

Conclusie Hushbook review

Het idee achter Hushbook voelt fris: even snel je Facebook-vrienden opruimen is een stuk makkelijker met een simpele veegbeweging, en velen kennen het principe van Tinder al. Een soms niet altijd even handige interface en de constante vraag om Hushbook met je vrienden te delen, zorgt er echter voor dat de app soms wat wanhopig aanvoelt. Je moet in staat zijn om je daar overheen te zetten.

Pluspunten

  • Snel vrienden ontvolgen.
  • Fris uiterlijk.

Minpunten

  • Wel heel hongerig naar aandacht.
  • Lange laadtijden.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 16 maart 2015, 20:38
Categorie Sociaal netwerken
Onderwerpen facebook, tinder

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.