Instanty

Instanty: 4K-video’s opnemen en bewerken op de iPhone

Met Instanty kun je video's op een makkelijke manier in hoge kwaliteit opnemen en bewerken. Daarnaast kun je momenten uit video's opslaan als foto en heb je keuze uit 20 filters om het mooiste eindresultaat te creëren.

InstantyVoor wie zoekt naar een makkelijke video-app waarmee je ook direct je beelden kunt bewerken is Instanty het proberen waard. De app werkt zowel op je iPhone als iPad en laat je naast het filmen ook de mooiste momenten uit je video als foto opslaan. Zo kun je elk gewenst moment vastleggen en delen met je vrienden. Bijzondere toevoeging: je kunt video’s in 4K-resolutie opnemen op de iPhone.

Instanty video app

Ultra HD video-kwaliteit

Het gebruiken van Instanty werkt heel eenvoudig. Voor het opnemen van video kun je gebruik maken van de camera aan zowel de voor- als achterkant van je iPhone. Besluit je om te filmen met de camera aan de achterkant van het toestel, dan kun je ook nog gebruik maken van het licht van de flitser. Voor het maken van de beelden kun je in het Settings-menu van de app een uitgebreide keuze maken in welke kwaliteit je de video wilt opnemen. Zo kun je kiezen voor HD, Full HD en Ultra HD. Vervolgens kun je per formaat kun je ook het aantal frames per seconde (fps) selecteren. Voor HD is er de mogelijkheid in 30, 60, 120 of 240 fps te filmen. Bij Full HD heb je de keuze tussen 30 en 60 fps. Ultra HD (4K) filmen, met een resolutie van 4096 x 2160 pixels, kan enkel in 30 fps en vereist een iPhone 5S of hoger. Wanneer je met de app je onderwerp wilt vastleggen met de front-camera van je iPhone, is er enkel de optie om in HD tot 60 fps te filmen. Verder kun je aangeven of je de video’s en foto’s vanuit Instanty automatisch op je toestel op wilt slaan.

Standaard ondersteunt de hardware van iPhones het opnemen in Ultra HD kwaliteit niet, maar door veel 8-megapixelfoto’s achter elkaar te maken en deze te combineren met geluid maakt Instanty hier een video van. We zagen deze techniek al eerder bij de app ProCam 2.

Instanty video screenshot

Bewerken met filters

Zodra je een video hebt opgenomen verschijnen direct knoppen in beeld waarmee je het resultaat kunt bewerken. Zo is er de schuif onderin beeld, waarmee je snel en eenvoudig door je video kunt gaan. Door op de pijlen aan het uiteinde van het schuifje te drukken kun je beelden frame voor frame bekijken. Dit kan handig zijn als je een specifiek moment in je video wilt opslaan als foto. Hiervoor kun je de knop rechtsonder in beeld gebruiken. Daarnaast vind je twee knoppen voor het bewerken en corrigeren van je video. Je kunt bijvoorbeeld de belichting, helderheid en het contrast van je video aanpassen en met 20 ingebouwde filters kun je het filmpje verder personaliseren. Dit kan ook tijdens het afspelen, waardoor je direct het resultaat kunt bekijken. Je kunt ook een eerder gemaakte video importeren en bewerken met Instanty. Ben je tevreden met het eindresultaat? Dan heeft Instanty ervoor gezorgd dat je video’s snel kunt delen met vrienden. Dit kan via een bericht, e-mail of op social media. Het icoon om je creatie te delen vind je in hetzelfde scherm als de andere bewerk-knoppen.

Conclusie

Instanty is een handige app die erg gebruiksvriendelijk werkt. Na het openen kun je direct aan de slag en zijn er voldoende opties om makkelijk een mooi eindresultaat te creëren. De filters zien er misschien niet zo goed uit als in de video-app Cinamatic, maar met de keuze uit 20 verschillende filters kun je altijd wel een geschikte filter vinden. Daarnaast werken alle functies in Instanty direct na aanschaf, dus zonder in-app aankoop. Het enige minpuntje is dat je gemaakte video’s niet kunt inkorten in de app. Hierdoor kun je niet een bepaald fragment uit een video knippen, maar zul je de gehele video moeten delen of opslaan.

Pluspunten

  • Opnemen in hoge video-kwaliteit
  • Momenten uit video's opslaan als foto

Minpunten

  • Video's kunnen niet worden ingekort

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 12 maart 2015, 14:27
Categorie Fotografie en video
Onderwerp video

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.