Hue Secure laat inbrekers geloven dat je thuis bent

Hue Secure is een iPhone-app voor het Philips Hue-lichtsysteem waarmee je uitgebreidere tijdklokken kunt instellen.
Michel Lusthof - · Laatst bijgewerkt:

Hue SecureAls je niet thuis bent, doe dan alsof er iemand is door lampen met een tijdklok automatisch in te schakelen. Dit om inbrekers op het verkeerde been te zetten. Het is een veelgehoord preventie-advies van de politie. Gebruikers van het slimme lichtsysteem Philips Hue kunnen dat met de officiële Philips Hue-app maar lastig voor elkaar krijgen, want er zit een beperkt aantal timer- en wekkermogelijkheden in. De nieuwe Hue Secure app voor iPhone is volgens de makers de ‘snelste’ en ‘handigste’ manier om zo’n tijdklok wél met het Hue-systeem te laten werken.

Waar de officiële Philips Hue-app zich beperkt tot het aan- en uitzetten van scenes op een bepaald tijdstip en op bepaalde dagen, gaat Hue Secure nog even een stap verder. Zo kun je niet alleen verschillende tijdstippen instellen, maar ook verschillende dagen waarop het lichtsysteem in- en uitgeschakeld moet worden. En daarbij is het ook mogelijk om onderscheid te maken tussen de verschillende lichtgroepen in je huis. Hue Secure maakt gebruik van de open API en SDK voor de bekende iPhone-lampen, die Philips afgelopen jaar introduceerde.

Hue SecureHue Secure

Hoewel de app verder gratis te gebruiken is, is er ook een betaalde functie die met een in-app aankoop kan worden ontgrendeld. De functie zorgt ervoor dat je het met één druk op de knop kunt laten lijken alsof je thuis bent. Of je nu op vakantie bent of wat korter weg bent in verband met een boodschapje. Ook is het mogelijk om een tv die aan staan staat te simuleren met behulp van licht in verschillende kleuren. Philips kondigde eerder dit jaar al aan dat de Philips Hue beter gaat samenwerken met Ambilight-televisies, die de kleuren van het beeld rondom de televisie uitstralen. Tegelijkertijd kun je met Hue Secure ook energie besparen door slim gebruik te maken van de tijdklokken.

Downloaden: Hue Secure (gratis, iPhone, iOS 7.0+)

De Philips Hue-lampen zijn te koop vanaf zo’n 50 euro en een starterpack met drie lampen en een bridge kost 200 euro.

Update 8 juli 2015: Deze app is inmiddels niet meer beschikbaar in de Nederlandse App Store, maar staat nog wel in de Amerikaanse.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 8 juli 2015, 14:04
Categorie Lifestyle
Onderwerpen inbraak, philips hue

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.