Ruzzle Adventure: woordspel Ruzzle is terug op iPhone

Woordspel Ruzzle Adventure is de comeback van Ruzzle op iPhone en iPad. Je combineert letters tot woorden volgens de Candy Crush-opzet.

Ruzzle Adventure Ruzzle 2 iPhone iPadHet populaire woordspelletje Ruzzle is terug op de iPhone. Ruzzle Adventure is de naam die de opvolger draagt, is opnieuw Nederlandstalig en opnieuw gratis te downloaden. Nieuw is dat je vordert op een wereldkaart, vergelijkbaar met Candy Crush Saga. Elk level is een nieuwe uitdaging. ‘Verzamel 5 woorden in 8 zetten’, ‘verzamel 300 punten in 10 zetten’ of ‘maak 10 woorden in 20 seconden’ bijvoorbeeld.

Nadat je de missie hebt gehaald in een van de 150 levels, kan je woorden blijven maken in het resterend aantal zetten. Dat doe je om de maximale drie sterren te halen, maar ook om een highscore neer te zetten waar je vrienden een puntje aan kunnen zuigen. Om die vriendenscores te zien, wil Ruzzle verbinding maken met Facebook. Anders kijk je tegen de (nu al!) onvoorstelbare highscores van onbekende spelers wereldwijd aan.

Ruzzle Adventure iPhone sleutels Ruzzle Adventures water wegspelen

Ruzzle Adventure heeft een pak nieuwe spelelementen ten opzichte van het originele deel. Dat begint met de doelstelling die je elk level hebt en elk level anders is, maar ook met het veld zelf. In veel missies zullen letters die je gebruikt, vervangen worden door nieuwe letters in het veld. Letters die blijven staan, krijgen per beurt een hogere letterwaarde en worden lucratiever om te gebruiken. Bommen vervangen een rij of kolom letters in het veld, letters op houten planken moet je wegspelen en je spaart zelfs sleutels om een missie te halen. Zoals je kan verwachten bij freemiumgames met deze opzet, kan je zelf boosters als bommen kopen om het je gemakkelijker te maken.

Ruzzle Adventures Het BosDat de Zweedse ontwikkelaar MAG Interactie van Ruzzle Adventure zo’n typische freemiumgame heeft gemaakt, merk je ook aan het dagelijkse gouden bord dat je kan spelen voor een bonus. Je combineert één woord van enkele letters voor een handvol gouden munten, de valuta van het spel. Ook heb je te maken met levens: faal je vijf keer op een level, dan dien je te wachten tot ze weer zijn aangevuld.

Ruzzle Adventure ziet er vlot uit met zijn licht cartooneske en vrolijke tekenstijl en is bovendien een stuk afwisselender dan voorheen. Maar ook de basis van het woordspelletje blijft overeind en leuk. In elk veld dat je voor je krijgt, combineer je letters met een veegbeweging tot woorden die zoveel mogelijk punten opleveren. Het is een spelprincipe dat zich allang bewezen heeft.

Downloaden: Ruzzle Adventure (gratis, in-app aankopen, universeel, iOS 5.1+)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 22 mei 2014, 10:37
Categorie Games
Onderwerpen puzzelgame, woordspel

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.