Het Nederlandse Lockscreen Designer maakt mooier toegangsscherm

Het Nederlandse Lockscreen Wallpaper Designer voor iPhone en iPad maakt mooie lockscreens door het parallax-effect te omzeilen.

lockscreenSoms lost een simpele app nèt even die kleine irritatie op, en doet hij dat op precies het juiste moment. Lockscreen Wallpaper Designer van de Nederlandse ontwikkelaar Erwin Zwart lijkt gezien alle aandacht precies zo’n applicatie te zijn. Zwart maakte de spiksplinternieuwe app omdat hij het veel te lastig vond om achtergronden te vinden die op het lockscreen van iOS 7 goed uit de verf kwamen. Bijvoorbeeld door het parallax-effect, dat een deel van je foto afsnijdt. Een kijkje in de App Store leerde hem dat de bestaande apps die dit probleem wilden verhelpen te ingewikkeld waren: “Alles dat ik zag was te complex, of bootste te veel het toegangsscherm van iOS 6 na. Ik wilde een app die in een paar tikken klaar is, maar wel past bij de stijl van iOS 7.”

Lockscreen kreeg vandaag al wat aandacht van internationale sites als The Next Web en 9to5Mac en dat heeft volgens de app-reviewers met één simpel feit te maken: bijna iedere foto wordt ineens een mooie achtergrond, en dat is in iOS 7 een zeldzaam verschijnsel.

Zwart: Ik krijg veel positieve reacties en merk dat de aandacht groeit. Toen ik een half uur geleden keek waren er ineens 70 mensen tegelijk in de app bezig, terwijl hij net uit is.”

Als we zelf de proef op de som nemen merken we vooral dat ook foto’s in landschapsmodus beter tot hun recht komen en de witte cijfers van de klok ineens altijd goed zichtbaar zijn. Bijna alle foto’s lijken met één van de drie beschikbare uitsneden – rond, afgerond vierkant of ster – te werken en je kunt ook in- en uitzoomen. Om de foto heen verschijnt een geblurde omgeving in de kleuren van je foto.

voorbeeld lockscreenlockscreen vierkant

Wat Lockscreen in feite doet, is alle mogelijke achtergronden die je in de app maakt in je filmrol opslaan. Daarna kun je deze via de achtergrondinstellingen van je iPhone (Instellingen > Achtergrond & helderheid) instellen als lockscreen en de grootte van de uitsnede aanpassen. In eerste instantie lijkt dat misschien omslachtig, maar op die manier kun je eerst een heleboel mooie combinaties maken en deze later eenvoudig bij de instellingen vergelijken, zonder steeds in en uit de app te gaan.

Daarnaast kan je foto’s wel vanuit de app aan contacten toewijzen of delen via iMessage, e-mail, Twitter en Facebook. Vanwege het verschijnen in de App Store is Lockscreen Wallpaper Designer tijdelijk 50 procent afgeprijsd. Alternatieven zijn het Nederlandse Kuvva en het bekende Blur

Downloaden: Lockscreen Wallpaper Designer (tijdelijk €0,89, universeel, iOS 7.0+)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 22 mei 2014, 18:30
Categorie Diensten
Onderwerpen achtergronden, lockscreen, wallpaper

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.