Hotspotsvinden: iPhone-app toont Wi-Fi Hotspots in Nederland en België

Hotspotsvinden is een nieuwe iPhone-app waarmee je Wi-Fi Hotspots kan vinden in Nederland en België. De locaties zijn offline opgeslagen in de app en tonen op basis van je GPS-locatie.

Hotspotsvinden iPhone iPod touchIn het kader ‘waarom ben je daar zelf nog niet op gekomen’: een nieuwe Nederlandse iPhone-app waarmee je alle bekende Wi-Fi Hotspots in de buurt kan vinden. Niet de dubieuze openstaande Wi-Fi verbinding van die schimmige buurman om de hoek van de straat, wel de gratis en betaalde verbindingen van winkels en eetgelegenheden. Ontwikkelaar Robert Wagenaar indexeerde de draadloos toegankelijke internetverbindingen van KPN en T-Mobile, maar ook van individuele ondernemers die hun verbinding aanbieden.

Hotspotsvinden lijstDe app bevindt zich daarmee op een ander terrein dan talloze ‘Wi-Fi finders’ die al een tijd lang in de App Store staan, omdat je daarmee alleen zoekt naar toegankelijke internetsignalen van netwerken in je directe bereik. Hotspotsvinden bevat een index van bekende verbindingen in Nederland en België en toont de meest nabije resultaten op basis van je locatie. De lijst is reeds ingeladen in de app en dus offline te benaderen.

Tenzij je het kaartje bij de gekozen Hotspot in de lijst wil zien. Het is een van de gegevens die je krijgt als je een Hotspot selecteert, vergezeld van adresgegevens en een webadres waar van toepassing. Bij de gegevens staat ook wie de provider is van de verbinding (KPN, T-Mobile of eigen beheer) en of je en gratis of betaalde verbinding hebt. Dat is verder niet uitgewerkt: je ziet bijvoorbeeld niet dat je een half uur gratis Wi-Fi krijgt bij een kop koffie. Ook zie je bij betaalde verbindingen geen tarief staan, zodat je niet weet of je 2 euro per kwartier of per uur betaalt.

Hotspotsvinden met kaartHotspotsvinden doet precies wat het zegt en heeft verder geen opties. Je ziet de meest nabije resultaten in een lijst en dat is het. Je hebt bijvoorbeeld geen overzicht van alle nabije hotspot-locaties op een kaart, wat wel handig zou zijn. Ook is er geen mogelijkheid om favorieten toe te voegen – wat weer een aardig hulpmiddel is om te weten waar je een goede verbinding hebt (mocht je het niet onthouden).

Desondanks is de applicatie handig in al zijn eenvoud. Wagenaar verzamelde de grote collectie hotspots al langere tijd voor zijn website Hotspotsvinden.nl. Daarop kan je zien welke steden zijn voorzien van hoeveel hotspots. Vanwege het ontbreken van een locatiefunctie aldaar, lijkt de app die dat wél biedt, zijn 79 cent waard.

Downloaden: Hotspotsvinden (€0,79)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 9 juli 2012, 17:44
Categorieën Nederlandse apps, Reizen
Onderwerpen hotspots, Internet, wi-fi

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.