iOS game-update: Railroad Story, Captain Antartica, Emaki en koopjes

Railroad Story is een nieuw managementspel voor de iPhone en iPod touch maar is beroerd in het Nederlands vertaald. Overige nieuwe games voor iOS zijn het duikspel Captain Antartica en de knikkerknaller Emaki.

GU MA Captain Antartica headerHallo und härtlichen Wilkommen in de nieuwste iOS game-update! Vonntag haben wir ein nokvolles rubriek met verse Spiele waarvan één mogelijk een beetje halfslachtig is gemacht. In Railroad Tycoon leg je spoorverbindingen aan tussen steden en berijd je die, in Captain Antartica duiken we in het diepe op zoek naar een zeester en Emaki is een echt casual spel waarin je gekleurde knikkers moet knallen.

Das Wilde Westen im Railroad Story

GU MA Railroad Story iPhone iPod touchLeuk hè, die NS die bij problemen op het spoor en de minste of geringste vertraging naar ProRail wijst? Nou, in Railroad Story doe je alles onder één noemer. Je zorgt zelf voor het vervoer van de treinen tussen de steden die je aanlegt en bent zelf ook verantwoordelijk voor het aanleggen en onderhouden van de spoorlijnen. In Railroad Story bouw je in 15 missies een netwerk van sporen op en maak je een zo groot mogelijk emporium van vervoers- en goederentreinen. Zo is je taak het Wilde Westen van de States te mobiliseren, maar zo voelt het niet voor ons – want het spel is voor ons ‘vertaald’ naar het Nederlands, maar bestaat voor negentig procent nog uit Duits. Een probleem dat ontwikkelaar Alawar niet snel gaat oplossen, maakte ze reeds duidelijk aan een App Store-beoordelaar die er vroeg bij was. En dus speel je Railroad Story in het Duits en is dat alleen te verhelpen als je de iPhone in het Engels zet. Richtig schade, was ja ein blöte Aktion. Wat ons betreft laat je Railroad Story snel Railroad Geschichte worden, ware het niet dat het aanleggen van treintjes tussen de stations een best een leuke, lekker lichte managementtaak is.
Downloaden: Railroad Story (€1,59)
Downloaden: Railroad Story Free (gratis)

Sprong in het diepte: Captain Antartica

GU MA Captain Antartica screenshotWie had gedacht? Spongebob’s heerlijke beroepsmongool Patrick Ster is gewoon de badguy in een game! Niet dat de vijand in Captain Antartica een naam heeft – denk je de licentiekosten eens in! – maar de gelijkenis is treffend. De roze van dopoogjes voorziene zeester die je aan het eind van elk level in Captain Antartica klop geeft, is sprekend Patrick. Zijn meest voorkomende uitdrukking? ‘Annoying penguin!’, als je weer eens een level tot het einde hebt gebracht. Captain Antartica is de zoveelste gedaante van een val-zo-lang-als-je-kan spel: zolang de hoofdpersoon naar beneden zoeft (of in dit geval duikt), kantel jij de iPhone om stekelige vissen en schurende rotsen te ontwijken en het te schoppen tot het leveleinde. Ondertussen ligt je weg bezaaid met mijnen en andere gevaren, maar ook met power-ups die je sneller vooruit helpen, tijdelijk beschermen of in ieder geval voor een fancy effectje in beeld zorgen. In zes verschillende werelden zwem je door lichtblauwe zeeën en duisterde dieptes en zwem je steeds meer in patronen die je herkent en ontwijkt. Terwijl je natuurlijk ook nog zoveel mogelijk vissen eet onderweg. Indirect kan je dus wel stellen dat Patrick het brein is achter de overbevissing. Schaam je, Ster.
Downloaden: Captain Antartica (€0,79, universele app)

https://www.youtube.com/watch?v=QrSK27CoPVU

Trailer van de Dag: Emaki

GU MA Emaki iPhone iPod touchEen marble popper, ofwel knikkerknaller – zo noemt ontwikkelaar Nival haar net uitgebrachte game voor de iPhone, iPod touch en iPad. Als je je daar niks bij kan bedenken, heb je vast Zuma nog nooit gespeeld. Ook in Emaki dendert er een rij gekleurde bolletjes in beeld en moet je vanaf een schietschijf onderin beeld gelijkgekleurde bolletjes op de sliert afvuren, zodat drie of meer dezelfde kleur balletjes verdwijnen. In het geval van Emaki veranderen ze in verfspetters voor op het papier, want het spel is opgehangen aan een feetje dat erg goed kan tekenen en blijkbaar door wat knikkerknalactie aan haar schilderijen komt. Het spel is gericht op een über casual publiek en vuurt alle bekende motivatietrucjes op je af: een meisjesachtige vrouwenstem complimenteert je met elke combo die je knalt, de verfspetters en blob-klankjes klinken lekker en vooraf en na het level stikt het van de glitters op het beeld om het even allemaal net iets vrolijker en spetterender te maken. Het gevolg is wel dat je minstens een iPhone 4 nodig hebt om dit erg verzorgde Emaki te kunnen spelen.
Downloaden: Emaki (€1,59, universele app)
Downloaden: Emaki Free (gratis, universele app)

https://www.youtube.com/watch?v=W_xPM7tAyXk

De koopjeshoek

Ook deze week luiden we in met een aantal leuke tijdelijke gamesaanbiedingen voor de iPhone en iPod touch. Het is net een normale dag.

  • CreaVures (sfeervolle platformer, gratis, was €0,79)
  • Zombie Run HD (matig sturende Temple Run-kloon, gratis was €0,79)
  • Adam Dream (actie-verdedigingsgame, gratis, was €0,79)
  • Gene Effect (ruimte-ontdekkingsgame, gratis, was €2,99)
  • Vroom (open wereld-racegame, gratis, was €0,79)

Let op: de genoemde aanbiedingen hebben een beperkte geldigheidsduur. Controleer dus goed of de game/app nog steeds gratis en/of voor de aanbiedingsprijs wordt aangeboden. Zie voor meer uitleg dit artikel: De nieuwsbrief van iPhoneclub en gemiste koopjes.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 9 juli 2012, 18:30
Categorie Games
Onderwerpen iculture speelt, kopen, trein

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.