Highlight-app krijgt grote update met Nederlandse taal en vriendennotities

Highlight heeft een flinke update gekregen. De sociale app heeft nu groepsnotities, aanbevelingen van vrienden en een nauwkeuriger instelling van permissies. Met interessepagina's kom je makkelijker mensen met dezelfde hobby tegen.

highlight logoDe iPhone-app Highlight heeft een update gekregen, die de grootste is sinds de app afgelopen maart in premiere ging. De app is nu volledig in het Nederlands (plus 9 andere nieuwe talen). Highlight heeft een nauwe integratie met Facebook, dus mocht je daar moeite mee hebben dan kun je beter naar een andere app uitkijken. Hightlight laat weten wanneer er mensen in de buurt zijn die je kent. Als je dat wil krijg je ook een waarschuwing bij mensen gezamenlijke vrienden of interesses. Eén van de nieuwe functies is ‘Post Nearby’, waarbij je een bericht kunt sturen naar mensen in de buurt. Zij ontvangen een push notificatie en een boodschap in hun activiteitenfeed. Zo kun je bijvoorbeeld naar een iPhone-pader vragen als je op een feestje bent en niet iedereen afzonderlijk erop wil aanspreken. Of vragen of er meer mensen zijn die een taxi willen nemen, zodat je de kosten kunt delen. De ontvangers moeten wel toestemming geven voordat ze de berichten ontvangen.

Highlight probeert de connecties die je in het normale leven heeft te versterken, waardoor de wereld kleiner wordt. Je komt met interessante mensen in contact die je anders zomaar voorbij zou lopen. In de nieuwe versie heeft Highlight het algoritme voor notificaties verbeterd, waardoor de waarschuwingen persoonlijker, interessanter en tijdiger in beeld verschijnen. Door aan te geven welke interesses jou het meest raken, zorg je ervoor dat je niet over alles en nog wat gewaarschuwd wordt. Je wilt bijvoorbeeld wel een waarschuwing bij een fantastisch sushi-restaurant, maar niet bij elke snackbar die je tegenkomt (terwijl je best houdt van een snack op z’n tijd).

Omdat je bij Highlight ook veel vrienden van vrienden tegenkomt, is er nu een nieuwe aanbevelingsfunctie voor vrienden toegevoegd, die enigszins vergelijkbaar is met LinkedIn. Je kunt daarmee een aanbeveling voor een bepaalde vriend schrijven, of een vriendschappelijk bedoelde waarschuwing: “Als je met Ben het café in gaat, wordt het gegarandeerd laat”, of zoiets. Je moet wel Facebook-vrienden met de persoon zijn die je wilt beoordelen. Net als bij LinkedIn hoef je de aanbevelingen die je krijgt niet te publiceren; je kunt er ook van afzien als je de opmerkingen niet leuk vindt.

Nieuw zijn ook de interessepagina’s, die laten zien welke Highlight-gebruikers dezelfde hobby’s en interesses hebben. Ben je op een feestje en wil je weten of er fans van een bepaalde artiest zijn, dan heb je dat zó ontdekt. Wat er in je vriendenkring gebeurt volg je via de activiteitenstroom (activity feed), die in deze update van Highlight is uitgebreid met meer informatie, zoals de eerder genoemde vriendennotities en de Post Nearby-berichten. Je kunt een bericht liken en erop reageren, waarbij anderen meteen zien dat er op een verzoekje of vraag al gereageerd is. De mogelijkheden om alles wat je doet ook op Facebook te delen, zijn uitgebreid. Om je Facebook-vrienden niet op de kast te jagen dat je zo leuk met anderen in Highlight bezig bent, kun je ook eenmaal per dag een korte samenvatting publiceren op Facebook.

Twee dingen zijn nog steeds hetzelfde gebleven bij Highlight: de app is alleen te gebruiken in combinatie met Facebook en vraagt nog steeds behoorlijk wat permissies. Bij de lancering van de app was dat ook de grootste klacht. De makers hadden de app beter ‘Highlight voor Facebook’ kunnen noemen. In de instellingen kun je vanaf nu wel ietsje nauwkeuriger aangeven welke toestemmingen de app krijgt.

Downloaden: Highlight (gratis)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 20 juli 2012, 10:53
Categorie Sociaal netwerken
Onderwerpen facebook, sociale netwerken

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.