Amerikaanse profvoetballers gaan Adidas-sensoren in kleding dragen

Adidas miCoach gaat in de Major League Soccer-competitie door alle 19 teams gebruikt worden, gedurende het hele seizoen. De Amerikaanse voetballers krijgen sensoren in hun kleding, die ervoor zorgt dat een trainer alle prestaties en lichaamsmetingen kan overzien.

adidas micoach eliteAdidas heeft aangekondigd dat het Adidas miCoach-systeem op grote schaal zal worden ingevoerd in het Amerikaanse voetbal. Alle voetbalclubs uit de Major League Soccer-competitie zullen met sensoren in shirts gaan rondlopen. Deze sensoren sturen realtime informatie over snelheid, hartslag, afstand, positie en andere lichaamsfuncties naar de trainer of technisch assistent, die langs het veld de gegevens op een iPad afleest.

Trainers kunnen de data gebruiken tijdens het trainen of om tactische beslissingen te nemen. Maar Adidas kan nog een stap verder gaan, door de informatie ook realtime beschikbaar te stellen aan de fans, die thuis of in het stadion de wedstrijd volgen. Volgens de organisatoren van Major League Soccer zullen ze de eerste slimme voetbalcompetitie in de geschiedenis van de sport zijn.

De Adidas miCoach zal volgende week op 25 juli tijdens de 2012 Major League Soccer All-Star Game worden gedemonstreerd. Maar het blijft niet bij één moment. Gedurende het hele MLS-seizoen zullen de voetballers van alle 19 teams met de tracking-tools gaan rondlopen.

adidas micoach elite voetbal

Er zal een kleine datacel worden geïntegreerd aan de achterkant van het voetbalshirt. Deze is verbonden met allerlei sensoren in de onderlaag van de kleding, die lichaamsfuncties meten. Het Adidas miCoach-systeem lijkt op Nike+ maar legt wat andere accenten. Terwijl Nike+ apps voor hardlopen en basketball heeft uitgebracht, richt Adidas zich op andere sporten zoals voetbal. We schreven bijvoorbeeld al eens over de Adidas-voetbalschoenen met sensoren, die je via een iPhone-app kunt uitlezen. Dit was gericht op individuele prestaties, terwijl het nieuwe systeem vooral is bedoeld om de prestaties van een heel team beschikbaar te maken op een iPad-dashboard. Een trainer kan bijvoorbeeld een ‘heatmap’ bekijken, van de plekken op het veld waar de spelers zich het meest bevinden. Ze kunnen op die manier ook een betere opstelling maken.

https://www.youtube.com/watch?v=WdLVIPr-USw&feature=player_embedded

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 20 juli 2012, 12:15
Categorie Sport
Onderwerpen adidas, sport, voetbal

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.