Help, mijn app-updates verdwijnen niet in de App Store-app bij iOS 7!

App-updates verdwijnen niet meer uit de App Store-app na het installeren van nieuwe versies van een app.

app updates lijstjeWe krijgen de afgelopen veel vragen van lezers die nog moeten wennen aan de vernieuwde App Store-app in iOS 7. Die reageert sneller en crasht minder dan in iOS 6, maar heeft voor sommigen wel een onprettige eigenschap: de lijst met bijgewerkte app-updates blijft eindeloos staan. Wanneer er in iOS 6 en eerder een update voor een app uitkwam, kon je deze updaten en verdween de app meteen uit de lijst. In iOS 7 blijven de apps na het updaten gewoon in de lijst staan. Het is bedoeld om de geschiedenis van je updates nog eens rustig te kunnen bekijken, maar we merken uit reacties van lezers dat ze het helemaal niet handig vinden.

Want waarom zou je willen weten welke apps je vorige week hebt bijgewerkt? Veel iCulture-lezers houden meer van een opgeruimde lijst: je wilt na het installeren van alle app-updates een lege lijst zien, zodat je zeker weet dat je weer helemaal bijgewerkt bent. Dat is niet het geval: de lijst met bijgewerkte apps blijft staan, ongeacht of je automatische app-updates hebt ingeschakeld. Zelf konden we op de iPhone van redacteur Bas tot 9 september terugbladeren in de lijst met app-updates, met daarbij wel de aantekening dat Bas alle beta’s van iOS 7 steeds heeft geïnstalleerd en zijn lijst dus vrij lang is.

Het is nog onduidelijk hoe ver de lijst teruggaat in de tijd. Misschien zitten we over een jaar nog terug te kijken naar de app-updates van vandaag, maar we vermoeden eigenlijk dat er een maximumperiode geldt. iOS 7 is alleen nog niet lang genoeg beschikbaar om te kunnen zien wanneer het lijstje automatisch wordt opgeschoond. Na twee weken? Maandelijks? De iOS 7-handleiding voor de iPhone (te downloaden via iBooks en de Apple-website) meldt het niet en in de instellingen van de App Store-app kun je niet aangeven dat de updatelijst moet worden opgeschoond.

app store updates 1 app store updates 2

De lijst met updates is handig voor mensen die automatische updates hebben ingeschakeld. Zij kunnen later nog eens nakijken welke nieuwe functies zijn toegevoegd. Maar bij mensen die handmatig hun apps updaten blijft de lijst met app-updates ook heel lang staan. Nadeel daarvan is dat je niet meer in één oogopslag ziet hoeveel apps er nog moeten worden bijgewerkt. Op het App Store-icoon is een badgenummer te zien, maar het onderscheid tussen de blokjes ‘Werk bij’ (voor nog klaarstaande updates) en ‘Open’ (voor reeds bijgewerkte apps) is lastig zichtbaar.

Update 18:05 uur

Inmiddels is duidelijk dat de lijst de updates van maximaal twee weken terug laat zien.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 23 september 2013, 18:16
Categorie Uncategorized
Onderwerpen app store, ios 7

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.