Hearthstone voor iPad nu beschikbaar in buitenlandse App Stores

Hearthstone voor iPad is verschenen in de App Stores in Nieuw-Zeeland, Australië en Canada. Later komt de game naar Nederland.
Bastiaan Vroegop - · Laatst bijgewerkt:

Hearthstone iPadDe iPad-versie van Hearthstone is in een aantal landen in de App Store verschenen. Het betreft een zogeheten ‘softlaunch’: de game wordt in Nieuw-Zeeland, Canada en Australië alvast uitgegeven, zodat de uitgever hem op een later moment wereldwijd beschikbaar kan stellen. Hearthstone is het nieuwste spel van gamestudio Blizzard, maker van onder andere World of Warcraft. In dit iPad-ruilkaartspel neem je het op tegen andere spelers terwijl je steeds zeldzamere kaarten bemachtigt.


Hearthstone lijkt enigszins op het bekende ruilkaartspel Magic: The Gathering. Jij en je tegenspeler mogen om de beurt nieuwe kaarten spelen, waarmee je bijvoorbeeld monsters op het veld legt en de levenspunten van je tegenstander naar beneden haalt. Door met magische kaarten en je monsters de punten van de ander naar nul te brengen, win je het spel. Hearthstone is vanaf het eerste moment ontwikkeld als game, terwijl Magic als fysiek kaartspel is begonnen. Dat merk je tijdens het spelen van de game: hoewel de regels achter Hearthstone complex lijken, is een potje makkelijk te behappen en snel gespeeld.

Blizzard-fans van het eerste uur kunnen Hearthstone al een tijd spelen. Op de pc is de game al enige tijd beschikbaar – en daarvoor kon je Hearthstone al in besloten bètavorm spelen. De iPad-versie bleek echter wat lager op de prioriteitenlijst te staan en wordt nu pas uitgerold. Dat de game naar de iPad kwam bleek afgelopen jaar al.

Nu al downloaden

Hearthstone is vandaag in de App Store verschenen, maar in een beperkt aantal landen. Je kunt de game alleen downloaden vanuit de App Stores van Nieuw-Zeeland, Canada en Australië. Wanneer de game zal verschijnen in de Nederlandse en Belgische App Stores is nog niet bekend. Met een buitenlandse App Store-account is het echter wel mogelijk om nu al de game voor de iPad te downloaden. Zo’n account is snel gemaakt: in een tip op iPhoneclub beschrijven we stapgsgewijs hoe je een App Store-account voor een ander land maakt. Door deze instructies te volgen en te kiezen voor één van de betreffende landen in plaats van de VS, krijg je vrij makkelijk toegang tot een App Store waar Hearthstone gedownload kan worden.

Downloaden: Hearthstone (gratis, iPad, iOS 5.0+, alleen beperkt aantal App Stores)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

6 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.