Grouper for Facebook verdeelt je nieuwsfeed in groepen

Grouper for Facebook is een gratis app voor de iPhone en iPod touch waarmee je vrienden op Facebook automatisch worden ingedeeld in groepen. Je kan alle berichten per groep lezen en versturen.

Grouper for Facebook iPhone iPod touch groepenDe ene na de andere verandering wordt de laatste tijd doorgevoerd op het sociale netwerk Facebook. Zo is de officiële iPhone-app onlangs volledig vernieuwd, kun je vrienden nu toevoegen aan groepen en wordt je nieuwsfeed met berichten van anderen onderverdeeld in recente verslagen, topverslagen en ‘eerder vandaag’. Met name door de laatste optie lijkt de chronologie in de berichtenstroom soms compleet verdwenen. Grouper for Facebook brengt die terug… en doet dat in groepen die de applicatie automatisch voor je aanmaakt.

Koppel Grouper for Facebook aan je account en de inventarisatie begint vanzelf. De app neemt de eerste keer even zijn tijd, maar alle groepen waarin Facebook je (stiekem) in heeft geplaatst, komen tevoorschijn. Uit je bestand van Facebook-vrienden wordt een bak met vrienden uit je eigen woonplaats aangemaakt. Als je vorige scholen hebt ingevoerd op Facebook, wordt er per school een groep van getoond. Zijn er meer personen bij dezelfde (ex-)werkgever als jij? Er is een groep voor. In onze test werden alleen de standaardrubrieken kennissen, familie en beste vrienden niet automatisch gevuld, vermoedelijk omdat we die niet op Facebook zelf hebben bewerkt.

Nadat de app een tijdje heeft geraasd, stuiten we op één groep met iedereen, een handvol gegenereerde groepen en drie lege standaardgroepen. Een rode teller in de rechter bovenhoek laat zien hoeveel nieuwe berichten er in elke groep zijn. De standaardgroepen kan je niet verwijderen, maar wel vullen. Ook is er een mogelijkheid om extra groepen aan te maken die je zelf kan voorzien van een naam. De onderverdeling in groepen houdt ook in dat je nieuwe Facebook-berichten voor specifieke groepen kan schrijven, net als op het sociale netwerk zelf. In het tekstvak van een nieuw bericht vind je knoppen om een foto te maken of uit het fotoalbum toe te voegen. Daaronder zie je met een groen plusje ‘Share with: everyone’ staan. Als je daarop drukt, kun je per groep afvinken of ze wel of niet je nieuwste bericht kunnen lezen.

Grouper for Facebook werkt verrassend snel. De nieuwsfeed per groep wordt snel geladen en steekt overzichtelijk en chronologisch in elkaar. Helaas ontbeert de app ook een belangrijke eigenschap van het sociale netwerk: de Like-knop. Je kan op elk bericht reageren en foto’s en links openen eenvoudig in de app zelf, maar een Like-knop ontbreekt bizar genoeg.

De groepen die Grouper for Facebook laat zien, zijn niet de groepen die je actief vanuit Facebook kan benaderen, maar de groepen waar je een bericht voor kan schrijven. De applicatie biedt dus een mogelijkheid die de officiële Facebook-app laat liggen. Als bij de volgende update de Like-knop wordt geïntroduceerd, wordt Grouper for Facebook een leuke en gemakkelijke manier om je nieuwsfeed van Facebook op een overzichtelijke manier door te nemen.

Downloaden: Grouper for Facebook (gratis)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 19 oktober 2011, 22:35
Categorie Sociaal netwerken
Onderwerpen facebook, groepen

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.