Swackett: bijzondere weer-app voor de iPhone

Swackett is een uitgebreide, bijzondere weerapplicatie voor de iPhone en iPod touch. Hij speelt vooral in op de gevoelstemperatuur en laat die zien aan de hand van kleding die de poppetjes dragen.

Swackett eigenaarde weer-app voor iPhoneSwackett is een eigenzinnige weerapplicatie. Dat was het al een tijdje voor de Mac, maar dat is het sinds kort ook in onze handpalmen. Net als bij zijn grote broer, wordt het weer in Swackett gevisualiseerd aan de hand van de kleding die poppetjes dragen in de app. Die poppetjes heten Peeps, en tegen meerprijs kan je ze aankleden met jassen, sjaals, rokken en bikini’s uit vervlogen tijden. De Engelstalige applicatie vergt wel een beetje puzzelwerk voordat je er in thuis bent.

Allereerst is het handig om naar de instellingen te gaan en meteen de temperatuur van Fahrenheit om te zetten naar Celsius. Dan zie je al meteen dat je kan kiezen welke van de twee aanwezige temperatuurwaarden je prominent in beeld wil zien: de exacte temperatuur of de gevoelstemperatuur. De ondergeschikte komt onderaan te staan van de twee en wordt iets kleiner afgebeeld.

Als je de iPhone in verticale stand houdt. zie je aan de hand van de achtergrondkleur of het een verstikkend koude, koude, coole, warme of hete dag is. Daarop staat een zwart vrouwtje afgebeeld die je met een zwiep naar boven of onderen in andere kleding kan hijsen. Met een swipe naar de zijkant verander je van geslacht – en als je nog verder gaat zie je zelfs een hond en een kat. Standaard zijn ze gewoon zwart en dus naakt, maar als je in de buidel wilt tasten voor extra kledingsets, kunnen ook die er extra warm bij zitten. Je kan die pagina’s trouwens ook weer verticaal swipen om ze te vervangen door weerhistorische feiten. Die zijn wel geheel gericht op de Verenigde Staten. Tik trouwens even op het scherm en je ziet op welke locatie de gegevens gebaseerd zijn. Een korte Engelse tekst vat de dag ook nog even voor je samen.

In tabbladen aan de onderkant kun je ook kiezen uit het weer van vandaag, vanavond en morgen. Dat is in dezelfde stijl gegoten als het weer van het moment. Hadden we al gezegd dat Swackett eigenzinnig is? Als je de iPhone in liggende stand houdt, krijg je opeens veel meer gegevens! Daar zie je onder het tabblad Forecast overzichtelijk het weer van vandaag van uur tot uur in een scrollbare balk. Daaronder prijkt hetzelfde idee, maar dan voor de komende dagen. En onder het tabblad Imagery staan opeens ook andere gegevens dan de temperatuur. Vier kaartjes laten de hoeveelheid neerslag, windsnelheid, uv-blootstelling en een geanimeerde regionale satelliet met buienradar zien. Helaas is de tijd op dat laatste kaartje, net als de hele app, uitgevoerd in AM en PM en lijkt het bovendien niet gebaseerd te zijn op de Nederlandse tijd. Ook van de andere kaartjes is de legenda net niet lekker leesbaar. Totdat je erachter komt dat je de kaarten ook nog kunt inzoomen tot op een pixelig niveau aan toe. Fraai is anders, maar duidelijk wordt het zo wel.

Een andere mogelijkheid van de app is het weerbericht delen op Twitter. Dat kan gewoon als standaard ingevuld bericht via de single sign-on Twitter-module, maar je kan er ook een foto bij maken waar je naar hartelust de weer-peep en de huidige temperatuurgegevens op kan zetten.

Swackett is misschien wel de meest eigenaardige weerapplicatie die we tot nu toe op de iPhone hebben gezien. De app biedt bijna alle gegevens die je van een uitgebreide weer-app mag verwachten, maar je moet even kijken waar je ze moet vinden. De app is gratis voor iedereen, maar we zouden toch graag een 24-uurs tijdsverdeling zien.

Downloaden: Swackett (gratis)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 19 oktober 2011, 20:59
Categorie Het weer
Onderwerp weerbericht

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.