Grote update Whatsapp: lettergrootte, stille modus in groepen in Whatsapp v2.6.5

Whatsapp Messenger heeft een update gekregen die ervoor zorgt dat gebruikers nu de lettergrootte van berichten kunnen instellen. Ook kunnen groepsgesprekken nu het zwijgen worden opgelegd.
Bart Breij - · Laatst bijgewerkt:

Whatsapp Messenger update voor iPhoneJe hele sportteam beschikt over een smartphone en heeft Whatsapp en bepaalde teamgenoten sturen nu 24 uur per dag elk wissewasje naar alle teamgenoten. Het is minder hypothetisch dan je denkt – en nu is het op te lossen. Na de laatste update van Whatsapp kunnen groepsgesprekken gesust worden met een stille modus, waardoor je tijdelijk geen pushmeldingen meer krijgt van een gesprek. Een andere verbetering is dat je nu zelf de lettergrootte kan instellen.

In aanvulling van de stille modus hebben groepsgesprekken nu een scheidingsbalk die de lijn tussen de gelezen en ongelezen berichten markeert. Zo kun je in één oogopslag zien welke berichten er voorbij zijn gekomen tijdens de stille periode. In een groepsgesprek is het nu eveneens mogelijk de locaties van de gespreksdeelnemers op een gezamenlijke kaart te bekijken. Dat kan via het informatievenster binnen een groepsgesprek en dan -> Recent Locations.

Whatsapp screenshotDe mediabrowser die de afbeeldingen en video’s uit een gesprek in een overzichtje zet als je een foto of video aanklikt, is nu verrijkt met een datumweergave en een mogelijkheid om media uit het overzicht te verwijderen.

Een verbetering die iedereen aangaat, is dat een gesprek niet automatisch tot de onderkant van het scherm scrollt als er een nieuw bericht in dat gesprek is ontvangen. Zo kun je rustiger oudere berichten doorlezen terwijl je in een gesprek zit. Eveneens worden oudere berichten onder de knop ‘laad eerdere berichten’ sneller geladen.

Whatsapp beweert verder dat er een verbeterde beveiliging is met betrekking tot de verificatie. De app moet in iOS 4 nu goed overweg kunnen met lange internetadressen en gesproken berichten kunnen nu op de hoofdtelefoon of ingebouwde luidspreker worden afgespeeld.

Downloaden: Whatsapp MessengerWhatsapp Messenger (€0,79)

Update 18:00 uur – Whatsapp heeft via hun Twitter-account @whatsapp laten weten dat versie 2.6.5 niet op iOS 3.1 werkt. Ze zijn bezig met een nieuwe versie die dat probleem weer moet verhelpen.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 8 september 2011, 18:01
Categorie Sociaal netwerken
Onderwerpen berichten, gratis sms'en, messaging, whatsapp

WhatsApp

WhatsApp is de populaire berichtendienst, die bijna iedere Nederlander op zijn of haar smartphone heeft staan. Hier vind je alles over WhatsApp op een rijtje: van gesprekken archiveren, je privacy goed instellen en op de desktop gebruiken tot de betekenis van de gekleurde vinkjes.

WhatsApp

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.