Google’s Blogger-app voorzien van WYSIWYG-editor

Het blogplatform Blogger van Google is op de iPhone voorzien van een WYSIWYG-editor, om makkelijk teksten en foto's mee te bewerken.

Blogger by Google iPhone iPad bloggenHet is allang niet meer het belangrijkste blogplatform, om het even zacht uit te drukken, maar Google heeft haar Blogger-platform alsnog voorzien van een bijgewerkte iPhone- en iPad-app. Blogger heeft een WYSIWYG-editor gekregen waardoor je niet meer in code hoeft te rommelen als je een blog wil schrijven of bewerken: je kan nu gewoon een tekst schrijven, foto’s invoegen en tekstbewerken zonder tussenkomst van bijvoorbeeld HTML-code, waardoor je een veel betere indruk krijgt van hoe de gepubliceerde tekst eruit ziet.

De zogeheten WYSIWYG-editor – What You See Is What You Get – werkt voor zowel nieuwe blogberichten als bestaande. Die kan je gewoon openen en bewerken in de applicatie alsof je altijd hebt bewerkt zonder code. In de nieuwe editor kan je meteen afbeeldingen en foto’s zetten vanaf je camera of fotoalbum. Die kan je bovendien eenvoudig verplaatsen. Verder wordt de RTF-tekstindeling ondersteund, wat betekent dat een geplakte tekst vanuit veel simpele tekstverwerkers één-op-één wordt overgezet in de layout van Blogger.

Blogger verbeterde editor Blogger WYSIWYG-editor iOS

Blogger versie 2.1.7.1 voor de iPhone en iPad maakt nog niet optimaal gebruik van andere apps van Google. Je kan gepubliceerde berichten wel delen op Google+, maar het is helaas niet mogelijk een tekstbestand of afbeelding vanuit Google Drive te raadplegen om op je blog te plaatsen. Hetzelfde geldt voor andere online opslagdiensten. Wel lost de nieuwste update van Blogger enkele bugs op.

Downloaden: Blogger (gratis, universeel, iOS 5.0+)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 7 mei 2013, 13:30
Categorie Sociaal netwerken
Onderwerpen google, tumblr, weblog, wordpress

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.