Google+ voor iOS update: Hangouts videochat, nieuwe notificatie-instellingen en meer

Google+ voor iOS heeft een grote update gekregen. Nieuw is onder meer de mogelijkheid om vanuit de applicatie te videochatten (Hangouts), de nieuwe Messenger, instellingen voor pushnotificaties en meer.

Google+Google heeft een grote update voor Google+ voor iOS uitgebracht nadat het bedrijf het sociale netwerk eerder deze week al voor iedereen openstelde. De belangrijkste vernieuwing is Hangouts vanuit de mobiele applicatie. Hierdoor wordt het mogelijk om ook vanuit de de iPhone-applicatie te videochatten met vrienden. Dit was tot nu toe alleen mogelijk in de desktopversie van Google+.

Ook nieuw is Messenger, die de oude Huddle vervangt en tevens ondersteuning voor foto’s heeft gekregen. Vanuit Messenger kun je nu foto’s vanuit je fotorol toevoegen of eenvoudig nieuwe foto’s maken. Google heeft uitgebreidere instellingen voor pushnotificaties toegevoegd. Je kunt voortaan in de instellingen aangeven of je notificaties wilt ontvangen voor vermeldingen, gedeelde berichten, opmerkingen en opmerkingen nadat je zelf een opmerking hebt geplaatst. Ook kun je pushnotificaties ontvangen voor mensen die jou aan hun kring toevoegen, foto’s taggen en opmerkingen bij foto’s plaatsen.

Andere verbeteringen betreffen de mogelijkheid om opmerkingen van een +1 te voorzien, een kaartweergave voor plaatsen waar je hebt geleefd en een nieuwe functie om berichten in plaats van een kring met één of meerdere personen te delen. Ook is er betere ondersteuning voor zoeken en is het eenvoudiger geworden om +mentions te doen door middel van een pop-updialoog waarin je de gebruiker die je wilt noemen kunt uitkiezen. Tot slot zijn er ook de nodige bugs verholpen en performanceverbeteringen gedaan.

Downloaden: Google+ (gratis)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 24 september 2011, 10:28
Categorie Sociaal netwerken
Onderwerpen google, hangouts

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.