InterContinental Kitchen Cookbook voor iPad: koken zoals in tophotels

InterContinental Kitchen Cookbook is een kookboek met recepten van topchefs uit de InterContinental hotels. De app bevat 90 recepten die moeilijk zijn om te maken.

intercontinental-ipadZaterdag is voor veel mensen dé dag van de week om eens uitgebreid te gaan koken. Tijd voor een satcook waarbij je iets bijzonders op tafel zet. Nu denk je bij hotelvoedsel misschien niet zo snel aan culinaire maaltijden, maar bij duurdere hotels zoals InterContinental Hotels zijn topchefs in dienst die wel degelijk hoogstaande gerechten kunnen bereiden. InterContinental wil dat laten zien in een gratis kookboek-app die ze hebben uitgebracht. Elk hotel uit de keten leverde één of twee recepten, waardoor een collectie ontstond van 90 gerechten. Met een knop ‘Inspire me’ krijg je snel een suggestie in beeld. Bij elk recept zie je bovendien meer informatie over het hotel waar het betreffende gerecht wordt geserveerd en de chef die ‘m heeft bedacht.

intercontinental-cookbookOp het eerste gezicht is het InterContinental Kitchen Cookbook een digitale reclamefolder voor de hotelketen, om te laten zien dat je er niet alleen lekker kunt slapen, maar ook lekker kunt eten. Maar als gratis kookboek is het toch erg zorgvuldig gemaakt, met weinig reclame, mooie foto’s en een goede gebruikersinterface.

De recepten zelf zijn niet van het niveau ‘broodje bal’ en ‘pizza hawaii’. De app bevat een interactieve wereldbol waarop je de gewenste locatie kunt kiezen. Omdat InterContinental een bont gezelschap aan gasten moet aanspreken, zul je niet zo snel de echt regionale specialiteiten aantreffen, maar meer een internationale smaak, die het over de hele wereld goed doet. De recepten zijn relatief moeilijk te maken en bevatten ingrediënten die je niet in de lokale Albert Heijn vindt. Maar juist dat maakt het een extra uitdaging voor de globetrotter die een gerecht uit een tophotel ook wel eens thuis wil proberen te maken. Misschien iets voor het weekend? Een boodschappenlijstje en kookwekker zijn ook aanwezig in de app.

Downloaden: InterContinental Kitchen Cookbook (gratis)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 24 september 2011, 12:01
Categorie Lifestyle
Onderwerpen baseband, downgrade, habbo hotel, hotel, jailbreak, kookboek, recepten, unlock

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.