Google Translate: handschrift vertalen in vernieuwde iPhone-app

Google Translate kan behalve spraak nu ook handgeschreven teksten vertalen. De iPhone- en iPad-app is vernieuwd voor iOS 7.

Google Translate iPhone iPad vertalenGoogle Translate heeft een grote update gekregen. De vertaalapp van Google is niet alleen strakgetrokken in lijn met de huisstijl van iOS 7 én van Google, maar hij is ook voorzien van een aardige nieuwe functie. Behalve typen, plakken en inspreken is er nu nog een manier om woorden in te voeren om te laten vertalen in de applicatie: handschrift. Je schrijft woorden met je vinger op het scherm en die worden vervolgens vertaald door de app.

Na de spraaktechnologie van Google Translate geeft de applicatie daarmee opnieuw een visitekaartje af voor de knappe technieken die Google in huis heeft. Het uitlezen van allerlei handschriften betekent immers dat de software tig variaties op elke letter moet herkennen. De handschriftherkenning werkt in 49 talen: net zo makkelijk als Westerse talen die je ‘gewoon’ van links naar rechts schrijft, kan de applicatie ook overweg met Chinees. De nieuwste talen die in de update zijn toegevoegd zijn Bosnisch, Cebuano, Hmong, Javaans, Khmer, Lao en Marathi.

Google Translate handschrift schrijven Google Translate handschrift vertaling

Een laatste verbeterpunt: Google Translate staat niet meer met schrijffout in de App Store. Je hoeft dus niet meer te zoeken op Google Transalte.

Downloaden: Google Translate (gratis, universeel, iOS 5.1+)

Het vernieuwde Google Translate lijkt niet bij iedereen te werken. Wij zien op iOS 7 een app met het iOS 6-toetsenbord, maar hij functioneert wel. Het is niet helemaal duidelijk waaraan de problemen liggen.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 20 september 2013, 15:08
Categorie Naslagwerken
Onderwerpen google, handschrift, vertalen

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.