OmniFocus 2 voor iPhone: compleet nieuw design na iOS 7

De zakelijke takenlijst-app OmniFocus 2 for iPhone is na iOS 7 compleet vernieuwd, met een frisser uiterlijk en veel nieuwe functies.
Lisa van der Velden - · Laatst bijgewerkt:

Omnifocus 2OmniFocus 2 is de compleet vernieuwde versie van de populaire zakelijke OmniFocus app. Het nieuwe uiterlijk is volledig in lijn met iOS 7 en is een verademing na het gedateerde uiterlijk die de app voorheen had. De vernieuwde app was voor veel gebruikers een complete verassing, omdat de app vooral bekend stond als een krachtige en geavanceerde takenlijst-applicatie met weinig leuke of mooie fratsen. Naast het nieuwe logo is de meest opvallende verandering de algemene lay-out. De tabel-weergave en de balk met tabbladen zijn vervangen door een frisse interface waarbij ieder onderdeel een andere kleur heeft gekregen.

Aan de bovenkant van de app is een pull-down menu, waar je knoppen vindt om te synchroniseren, de instellingen te beheren en mee in de app kunt zoeken. Dit menu is overal in de app beschikbaar, ongeacht hoe ver je in jouw takensysteem bent doorgedrongen. In het beginscherm zie je in één oogopslag hoeveel taken er in je ‘Forecast’, Postvak IN of onder ‘Flagged’ staan. Een van de belangrijkste verbeteringen aan OmniFocus 2 is de mogelijkheid om je taken op de achtergrond synchroniseren. Deze functie was in een vorige update al toegevoegd, maar werkte nog niet naar behoren. Na de update naar iOS 7 werkt dit echter prima en synchroniseert OmniFocus 2 ook wanneer de app niet actief is.


Omnifocus beginschermOmnifocus audio


Daarnaast heeft OmniFocus 2 een nieuwe ‘zwevende’ knop, beneden in de rechterhoek. Hiermee kunnen gebruikers overal in de app een nieuwe taak toevoegen. Die functie bestond al in de vorige versie, maar zat toen verstopt in een lelijke taakbalk. Deze zwevende knop is een goede vervanger. Tot slot is het navigeren in de app met deze update sterk verbeterd: elke tik wordt beantwoord met een vloeiende overgangsanimatie, waardoor iedere handeling gepolijst en prettig aanvoelt. Het lijkt erop dat gebruikers met OmniFocus 2 niet alleen geavanceerde zakelijke software krijgen, maar ook een applicatie die prettig oogt en aanvoelt.

Downloaden: OmniFocus 2 for iPhone (€17,99, iPhone, iOS 7.0+)
Ook verkrijgbaar: OmniFocus 2 (€35,99, iPad, iOS 6.1+)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 8 november 2013, 14:10
Categorie Productiviteit
Onderwerpen omni, takenlijst, Zakelijk

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.