Google Search op iPhone geeft melding als je moet vertrekken

Google Search met ingebouwd Google Now zijn veel intelligenter geworden, met pushberichten als je op tijd wilt aankomen bijvoorbeeld.

Google Now Google Search iOSGoogle Now is een heel stuk uitgebreider geworden. De slimme assistent die in de Google Search-app zit verstopt op iPhone en iPad, geeft je voortaan meldingen die op jouw afspraken en bezigheden zijn toegespitst. Zo verstuurt de app een pushbericht als je doorgaans altijd met de auto gaat en je nu toch echt moet vertrekken naar de volgende afspraak op locatie. Je krijgt eveneens meldingen als je vlucht vertraging heeft of hoe je bijvoorbeeld de laatste trein naar huis haalt.

Google Search Google NOW iOSIn de applicatie worden nu ook tickets en instapkaarten aangereikt als je er volgens Google Now behoefte aan kan hebben – en het arsenaal aan kaarten is meteen goed aangepakt. Zo kan je tickets voor films, concerten en evenementen worden aangereikt, regel je instapkaarten voor vluchten of bevestig je bijvoorbeeld een autohuur. Google Search is ook een uitgaansagenda geworden. Google Now biedt voortaan een lijst van lokale evenementen binnenkort.

Niet alleen het Google Now-aspect in Google Search is vernieuwd. Het zoeken zelf is ook onder handen genomen en wel zodanig dat Google spreekt van ‘beter dan ooit zoeken’. Een opnieuw ontworpen startpagina en vingerbewegingen om afbeeldingen in te zoomen en weg te vegen moeten daaraan bijdragen. Verder hoef je voortaan nog maar één keer in te loggen voor alle apps van Google die je op een apparaat gebruikt en is de app geoptimaliseerd voor slechtzienden aan de hand van de VoiceOver-functie. De app maakt het voortaan makkelijker om te zoeken met ingesproken zoekopdrachten.

Downloaden: Google Search (gratis, universeel, iOS 6.0+)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 5 november 2013, 17:23
Categorie Naslagwerken
Onderwerp google

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.