EPIC: sociaal netwerk voor slowmotion video’s op iPhone

EPIC is een slowmotion video-netwerk voor iPhone. Het is bijna een kloon van Vine, maar dan met nadruk op vertraagde beelden.
Bart Breij - · Laatst bijgewerkt:

EPIC iPhone slowmotion video appEPIC is blijkbaar een goede naam voor een video-app. Nadat je een jaar geleden ‘epische’ video’s kon maken in Make it Epic met Vangelis’ Chariots of Fire eronder, is EPIC nu de naam van een iPhone-app speciaal voor slowmotion video’s. Je gebruikt de app niet alleen om er vertraagde video’s mee te maken, maar het is ook een sociaal netwerk waarin je de filmpjes van andere gebruikers ziet en liket. De app werkt niet alleen met de slowmotion-functie van de iPhone 5s. Je kan hem gebruiken vanaf de iPhone 4.

Je kan de app proberen zonder account aan te maken en komt dan meteen in een timeline met video’s. Een timeline die nog uitgekleder is dan die van Vine: je ziet echt alleen de video’s direct onder elkaar met gebruikersnaam in beeld. Je tikt zelf op de video’s om ze af te spelen, maar net als Vine worden ze uit zichzelf herhaald. Onder elke gebruikersnaam zie je hoeveel likes een bericht heeft en met een drie stippen-knop rechts like je zelf, markeer je de video als ongepast of volg je de filmer.

EPIC video's onder elkaar iPhone EPIC slowmotion video maken iPhone

Voor de laatste functie maak je natuurlijk wel een account aan. Die heb je ook nodig als je een video vanuit de app wilt delen in EPIC, op Twitter of Facebook. Video’s zijn slechts enkele seconden en je maakt ze op dezelfde manier als een video in Vine. De app schiet alleen film als je de video-knop onderin ingedrukt houdt. Door los te laten, geef je jezelf tijd een ander shot in de video te zetten. De slowmotion zelf wordt automatisch toegepast. Het ontbeert verdere opties. Handmatig versnellen en vertragen is er niet bij: je zit altijd vast een de milde vertraging van de app. Zo blijven de video’s wel lekker kort en vlot kijkbaar. Omdat je zelf geen bericht bij je video op Twitter kan plaatsen, ziet de tweet er wat dubieus uit met alleen een link. Ook kan je je gebruikersnaam niet aanpassen en valt de kwaliteit van de video buiten de app tegen.

EPIC is afkomstig van de makers van video-app Viddy, die zichzelf tijden lang positioneerde als de ‘Instagram voor video’, maar dat nooit echt werd. Nu hebben de makers goed gekeken naar de interface van Vine. De nieuwe app is heerlijk simpel in gebruik. Alle opsmuk is verdwenen en als EPIC ook de punten op de i zet, is EPIC een prettigere applicatie dan Viddy ooit was.

Downloaden: EPIC (gratis, iPhone 4+, iOS 6.0+)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 3 april 2017, 17:40
Categorie Fotografie en video
Onderwerp slow-motion

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.