Google Maps krijgt gesponsorde hotel-resultaten en sneller OV zien

Google Maps laat je snel OV-resultaten doorzoeken en werkt voortaan met gesponsord reserveren en prijzen zien als je zoekt op hotels.

Google Maps logoIn augustus werd bekend dat Google Maps reclames zou gaan tonen in de applicatie voor iPhone en iPad. Met ingang van de nieuwste update is dat plan verder werkelijkheid geworden. Je wordt niet overvallen door reclamebalken in beeld zoals in veel andere apps, maar het gaat er subtieler aan toe. Als je voortaan zoekt op hotels, heb je kans dat er gesponsorde hotels tussenstaan. Die vallen op door prijzen die je direct in de app bekijkt en reserveringslinks om meteen te boeken.

Een andere vernieuwing die Google benoemt in Google Maps 2.4.3 voor iPhone en iPad is dat het zoeken op openbaar vervoer is verbeterd. Als je een locatie aangeeft waar je per bus, trein, tram of metro naartoe wil reizen, zie je in het overzicht meteen vertrektijden en aankomsttijden staan, evenals de lijnen die je neemt. Selecteer er een en je veegt eenvoudig tussen verschillende resultaten door horizontale vegen op de onderbalk. Net zoals bij bijvoorbeeld hotels die je zoekt. Google omschrijft de exacte verbetering wat vaag: “Snelle toegang tot de kaart en vertrektijden in de voorbeeldweergave van OV-routes.” Bugfixes vormen het laatste onderdeel van de Google Maps-update.

Lees ook: Haal alles uit Google Maps en Apple’s Kaarten

Downloaden: Google Maps (gratis, universeel, iOS 6.0+)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 1 november 2013, 9:09
Categorie Navigatie
Onderwerpen google, habbo hotel, openbaar vervoer, wenskaarten

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.