Gratis filmgame Thor: The Dark World op iOS uitgekomen

Thor: The Dark World voor iPhone en iPad is een gratis game waarin je met handlangers vecht in fraaie werelden.

Thor The Dark World header bliksemOp dezelfde dag als de nieuwe bioscoopfilm, heeft uitgever Gameloft de gelijknamige iOS-game uitgebracht rondom de blonde man met de hamer. Thor: The Dark World voor iOS is een gratis hack & slash-game voor iPhone en iPad. Maar je vecht niet alleen. Je kan voortdurend een beroep doen op andere strijders en boogschutters die je versterken in de bossen, mijnen en sneeuwwereld waarin je het opneemt tegen wolven en allerlei bevroren creaturen.

Het spelprincipe van Thor: The Dark World is geen onbekend terrein voor Gameloft. De producent heeft met de Dungeon Hunter-serie al aangetoond prima overweg te kunnen met hakspellen die je van schuin bovenaf bekijkt in 3D-werelden. Ook Thor ziet er werkelijk prachtig uit. Behalve gedetailleerde omgevingen en de soepele actie, vallen ook de glimmende effecten op die je ziet op delen van het decor. De afwerking grijpt helaas terug naar oude Gameloft-games. Zo lopen de bewegingen van de lippen totaal niet mee met de voice-acting, wat een knullige indruk wekt. We testen de game op een iPhone 5s.

Thor elven slachten iPhone iPad

Toegankelijke besturing met een manco

Thor heeft een toegankelijke besturing en werkt niet met een virtuele stick waarmee je loopt. Er is zelfs geen optie om zo te spelen. In plaats daarvan tik je op de grond om te lopen en tik je herhaaldelijk op een tegenstander om die een paar klappen te verkopen. Met een tap van twee vingers schiet je een minder krachtige blauwe straal waarmee je tegenstanders op afstand kan raken. Het werkt soepel, maar helaas zit er niet veel nauwkeurigheid in de besturing. We voelen niet altijd hoeveel keer we op een tegenstander moeten tikken voor een combo-aanval en als je een voorwerp op afstand moet uitschakelen met een dubbele tik, verplaatst Thor net zo makkelijk. Het gebeurt ons al regelmatig dat we daardoor nèt in een spuwend vuur komen te staan waardoor we levensenergie verliezen. Hetzelfde vindt plaats bij schatkisten achter bijvoorbeeld een muur van vuur. We tikken hem aan om dichtbij te komen en de schat te openen, maar Thor houdt liever afstand en staat zo precies in het vuur. Er is geen omweg om dit soort problemen te voorkomen.

Troepen oproepen

Als bijzonderheid ten opzichte van de Dungeon Hunter-serie kan je verschillende eenheden oproepen om je te helpen in de strijd. Het begint met een zwaardvechter, boogschutters voegen zich toe aan de groep en later zal je ook andere strijders kunnen toevoegen aan je groep. Strijders die je buiten de levels om kan opwaarderen tegen in-game geld en dat is nuttig, want lang overleven doen ze niet. Tijdens de levels roep je ze op tegen in-game mana, een balk die leegloopt zodat je niet constant strijders kan oproepen. Met een andere knop roep je ze meteen bij je. Handig om even een gevecht over te nemen, maar door hun zwakte niet van heel veel waarde in het begin.

Thor eindbaas bevechten iOS

Geldbelust

Helaas wordt al snel duidelijk hoe geldbelust Thor: The Dark World is als gratis freemium-game. Timers waarop je moet wachten om verder te kunnen spelen ontbreken gelukkig, maar Thor vereist wel levenselixirs om verder te spelen omdat je anders na een paar ferme klappen dood bent. Die toverdrankjes verkrijg je alleen door ze te kopen met twintig blauwe diamanten en die zijn niet goedkoop: je krijgt er 200 voor 1,79 euro. Een stuk onvriendelijker dan de levensenergie die je laat ontwikkelen in Dead Trigger 2 bijvoorbeeld, en daarmee een flinke domper op de feestvreugde. Thor: The Dark World teert vooral op zijn naamsbekendheid en uiterlijk.

Downloaden: Thor: The Dark World (gratis, universeel, iPhone 4+, iPad 2+, iPod touch 4+, iOS 5.0+)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 31 oktober 2013, 21:00
Categorie Games
Onderwerp gameloft

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.