Google Maps iOS-app krijgt Zagat-, Offers- en Explore-functies in zomer 2013

Google Maps voor iOS krijgt nieuwe functies. De app krijgt Zagat-reviews, Google Aanbiedingen (Offers) en een Explore-functie om leuke dingen in de buurt te zoeken. Bovendien wordt Google Maps later nog ingrijpender vernieuwd.

google maps mobileGoogle heeft vanavond op de ontwikkelaarsconferentie Google I/O nieuwe functies aangekondigd voor de mobiele apps voor Google Maps, die in de zomer van 2013 beschikbaar komen. De nieuwe functies gelden voor de Maps-app voor iOS en Android. Reviews van Zagat zijn nu volledig geïntegreerd in de app. Zagat is een professionele beoordelingsdienst voor horecagelegenheden, die in september 2011 werd overgenomen door Google.

Als een restaurant beoordeeld is door Zagat, zie je dat dankzij een icoontje. Ook zijn Google Aanbiedingen (Engels: Google Offers) nu volledig geïntegreerd in de app, al hebben we daar in Nederland nog niet zoveel aan. Als een bepaalde locatie een speciale aanbieding heeft, is dat meteen te zien. Deze aanbiedingen zijn vergelijkbaar met die van Foursquare: als je fysiek op een bepaalde locatie aanwezig bent krijg je bijvoorbeeld een gratis drankje bij een maaltijd. De app krijgt verder een nieuwe Explore-functie om te kijken wat er in de buurt te doen is.

Google Maps in de toekomst

Google liet bovendien zien hoe Google Maps er in de toekomst gaat uitzien. De kaart wordt daarbij de gebruikersinterface, informatie is nauwer geïntegreerd in het kaartmateriaal en de kaart wordt aangepast aan jouw persoonlijke behoeften. Er is ook een nieuwe manier om openbaar vervoer-informatie te tonen, aan de hand van voortgangsbalkjes, waaruit je in één oogopslag kunt aflezen hoe lang de reis- en overstaptijd is. Google probeert je bovendien immersive imagery aan te bieden, waarbij beelden meer tot leven komen. Hoe de nieuwe kaarten eruit ziet, kun je op de afbeelding hieronder zien. Het nieuwe uiterlijk van Google Maps is vanaf vandaag al op de desktop te bekijken door naar de preview te gaan (op het moment van schrijven gaf de URL op de foto onderaan dit artikel nog een foutmelding).

Downloaden: Google Maps (gratis, iPhone, iOS 5.1+)

google maps nieuw uiterlijk

google maps preview

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 15 mei 2013, 21:09
Categorie Navigatie
Onderwerp google

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.