Google Maps vanaf zomer 2013 op iPad

Google Maps zal vanaf zomer 2013 ook op de iPad te gebruiken zijn. De vernieuwde apps werd gedemonstreerd op een iPad tijdens ontwikkelaarsconferentie Google I/O.

google maps toekomstVeel Google-apps zijn op de iPad te gebruiken, maar er is één belangrijke die nog ontbreekt: Google Maps. Google werkt echter aan een nieuwe versie van Google Maps, die in de zomer van 2013 uitkomt. Ze demonstreerden dat op een iPad, wat erop wijst dat we binnenkort ook Google Maps op de iPad kunnen verwachten. De nieuwe functies in de vernieuwde app die Google tijdens de ontwikkelaarsconferentie Google I/O aankondigde, waren overigens niet zo spannend voor Nederlandse en Belgische gebruikers. In Google Maps zijn straks Zagat-recensies van restaurants en andere horecagelegenheden te zien. Zagat is een dienst die Google in 2011 overnam en vooral reviews van professionele recensenten bevat. Google Maps zal voortaan een 5-sterrenwaardering voor locaties tonen op alle platformen.

Op de kaart zullen voortaan ook Google Offers (Google Aanbiedingen) te zien zijn, een dienst die voornamelijk in de VS gebruikt wordt. De aanbiedingen zijn vergelijkbaar met die op Foursquare, waarbij je bijvoorbeeld 50% korting krijgt op een kop koffie. Partners zoals Starbucks doen er in de VS aan mee. Verder geeft Google Maps for Mobile je straks de mogelijkheid om geplande ov-routes te herberekenen en om met een Explore-functie te kijken wat er in de buurt te doen is.

Maps op de desktop krijgt een nieuwe vogelvlucht-functie voor bepaalde locaties (vooral bij bezienswaardigheden en kenmerkende gebouwen). Je kunt op de desktop straks verschillende routes met het openbaar vervoer naast elkaar vergelijken. Bovendien zullen 3D-beelden straks in Google Earth op de desktop te zien zijn, zonder dat je extra downloads of plug-ins nodig hebt. De nieuwe Google Maps is nu al te bekijken.

Downloaden: Google Maps (gratis, iPhone, iOS 5.1+)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 15 mei 2013, 21:09
Categorie Navigatie

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.