Google Latitude voor iPhone krijgt incheckfunctie

Google Latitude

google latitudeGoogle heeft vanavond op de bedrijfsblog aangekondigd, dat er een nieuwe versie is van Google Latitude voor de iPhone. Met Google Latitude kun je nu inchecken op locaties en bekijken wat je vrienden aan het doen zijn. De app volgt op de achtergrond je locatie en werkt deze ook bij. Vrienden kunnen door de incheckfunctie ook zien wat je aan het doen bent: ze krijgen niet alleen de coördinaten te zien, maar ook de naam van het restaurant of het bedrijf waar je bent ingecheckt. Google Latitude zorgt ervoor dat je ook automatisch weer wordt uitgecheckt, als je vertrekt.
Onderin de app is een nieuwe knop ‘Inchecken’ verschenen. Als je erop tikt heb je de keuze om de incheckoperatie openbaar of privee te maken. De app geeft ook suggesties voor plaatsen in de buurt.

Als je vaak op een bepaalde plaats incheckt verdien je daarmee de Regular-, VIP- of Guru-status. Via de privacy-instellingen geef je aan hoeveel informatie je met anderen wilt delen. Je kunt de informatie ook alleen met directe vrienden delen of zelfs publiek op het web zetten. Een concurrent voor Foursquare is het misschien nog niet, maar voor mensen die zich nog niet bij een van de populaire incheckdiensten hebben aangemeld is het een kleine stap om het te gaan gebruiken. Lastig aan het inchecken is dat je wel kunt zoeken naar locaties, maar niet zomaar een locatie die niet in de lijst staat kunt toevoegen.

Downloaden: Google Latitude (gratis)
Meer info: Google Blog

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 21 maart 2011, 22:20
Categorieën Navigatie, Sociaal netwerken
Onderwerpen google, inchecken, latitude

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.