Google Latitude: nieuwe incheckdienst, maar iPhone-gebruikers kijken voorlopig toe

Google Latitude heeft een functie gekregen om in te checken op locaties. iPhone-gebruikers kunnen voorlopig alleen toekijken waar hun Android-vrienden inchecken.

google checkinHet zat eraan te komen: nadat Facebook, Yelp en andere bestaande diensten al een incheckdienst hadden gelanceerd is nu de beurt aan Google. Google Latitude heeft vanaf nu ook de mogelijkheid om op locaties in te checken. iPhone-gebruikers kunnen voorlopig alleen toekijken: ze kunnen wel zien waar hun Android-vrienden uithangen, maar kunnen zelf niet inchecken. Google heeft de dienst namelijk eerst gelanceerd in Google Maps 5.1 voor Android. Je kunt er ook automatisch mee in- en uitchecken als je in de buurt van een locatie komt of weer weggaat.

google latitude checkinGoogle heeft niet gekozen voor een systeem met badges, mayorships, virtuele objecten die je kunt uitwisselen of punten om te zorgen dat mensen de dienst blijven gebruiken. Google Latitude wordt elke maand door 10 miljoen mensen actief gebruikt. Met de checkins kunnen vrienden niet alleen zien waar je op de kaart bent, maar ook in welk restaurant je zit of dat je bijvoorbeeld op je werk bent. Naast het automatisch inchecken op een locatie kun je ook notificaties ontvangen: je krijgt dan een waarschuwing wanneer je in de buurt van je favoriete locaties bent, zodat je niet vergeet in te checken.

Je krijgt ook aanbevelingen te zien op basis van je locatie. Check je bijvoorbeeld in bij een hamburgerrestaurant, dan zie je reviews van anderen en tips welke gerechten het lekkerst zijn. Een mayorship is dus niet weggelegd voor mensen die vaak inchecken, maar je kunt wel een regular, VIP of guru worden op de bijbehorende pagina op Google Places. Om die status te behouden moet je vaak terugkomen om in te checken. Je kunt bij elke check-in kiezen of je deze met je vrienden wilt delen. Net als bij Google Latitude in het algemeen bepaal je zelf welke locatie-informatie je met je vrienden deelt.

Het is te hopen dat Google de nieuwe incheckfunctie ook snel voor iOS activeert, zodat we op de iPhone meer kunnen doen dan meekijken.

Meer info: Official Google Blog

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 2 februari 2011, 9:28
Categorie Navigatie
Onderwerpen google, inchecken

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.