News.me is New York Times’ alternatief voor The Daily

News.me is het antwoord van de New York Times op The Daily, de dagelijkse krant van de Wall Street Journal, maar dan met een sociale insteek.
Gonny van der Zwaag - · Laatst bijgewerkt:

newsmeOp 2 februari zal The Daily worden gelanceerd. Niet helemaal toevallig heeft TechCrunch daarom een preview gekregen van News.me, een nieuwe sociale iPad-applicatie waarmee je ook nieuws kunt lezen en delen. Het lijkt een rechtstreekse concurrent van The Daily, maar het wordt gemaakt door de New York Times. Nieuws is afkomstig van Twitter en van individuele nieuwsfeeds van vrienden. Je kunt ook het nieuws van meerdere vrienden combineren tot één nieuwsstroom.

Heb je zelf interessant nieuws gevonden, dan kun je dat delen via Twitter, Facebook en e-mail. Bij News.me gaat het om een persoonlijke nieuwsdienst, op basis van wat je vrienden lezen en naartoe linken. Zelf speel je ook een actieve rol. Om interessante artikelen later nog eens te lezen is er een koppeling met Instapaper gemaakt. De applicatie zal waarschijnlijk niet gratis zijn.

Vandaag zal alle aandacht gericht zijn op The Daily, dat uiteindelijk een heel ander uiterlijk en ook een wat andere insteek krijgt. The Daily zal eigen artikelen en video’s produceren met een redactieteam van 100 mensen, terwijl bij News.me de gebruikers zelf het werk gaan doen. Wel zal de nieuwsstroom gefilterd zijn, bijvoorbeeld op basis van het aantal keren dat op een bit.ly-linkje is geklikt. Er is ook een knop voor Big News, waarmee je de hoofdlijnen van het nieuws te zien krijgt. The Daily zal morgen al worden aangekondigd, terwijl News.me nog in ontwikkeling is. Techcrunch kreeg al een preview.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 2 februari 2011, 17:29
Categorie Nieuws

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.