Google gaat studieboeken van Google Play Textbooks ook op iOS aanbieden

Google gaat Google Play Textbooks ook op iOS beschikbaar stellen. Vanaf augustus 2013 begint Google met de verkoop en verhuur van digitale studieboeken.

google-play-textbooksApple maakte in januari 2012 al indruk met de aankondiging van multimedia studieboeken op iOS. Vandaag doet Google een soortgelijke aankondiging: ook zij willen het klaslokaal en de collegezaal veroveren met studieboeken. Vijf grote uitgevers van studieboeken doen mee, namelijk Pearson, Wiley, Macmillian Higher Education, McGraw-Hill en Cengage Learning. Er zal een flinke lijst aan boeken beschikbaar zijn als de dienst in augustus van start gaat, net op tijd voor het nieuwe studiejaar. Studenten kunnen de studieboeken kopen of huren via hun Android-toestel, iOS-device of via het web. De boeken worden tussen de verschillende platformen gesynchroniseerd.

De aankondiging werd gedaan op een groot Android- en Chrome-persevenement in San Francisco, waar ook Android 4.3 en de nieuwe Nexus 7 werden aangekondigd. De studieboeken zullen een breed gebied bestrijken, onder andere rechten, wiskunde en boekhouden. Op de afbeelding hieronder zijn ook astronomie-, scheikunde- en geschiedenisboeken te zien. Google benadrukte vooral dat studenten de studieboeken via Google Play kunnen huren, een punt waarop ze zich onderscheiden van Apple. Maar ze noemden daarbij geen prijzen. Wel werd gezegd dat Google verwacht de boeken te kunnen verkopen met een korting van 80 procent ten opzichte van de reguliere retailprijs. En terwijl Apple met iBooks Author een speciaal tool aankondigde om de interactieve studieboeken te kunnen maken, is dat bij Google nog onduidelijk. Er zijn geen speciale hulpmiddelen aangekondigd en er is ook niet gezegd hoe uitgevers de boeken kunnen maken. Verder bleef onduidelijk hoe interactief de studieboeken zullen worden. De boeken krijgen in de Android-app in ieder geval een nachtmodus, voor studenten die nog een nachtje willen doorhalen voor een tentamen. Ook kun je bookmarks maken die je onderling kunt synchroniseren tussen apparaten. Verder is het mogelijk om tekstgedeeltes te markeren met een virtuele highlighter-stift. In de Google Play Store is al een Textbook-categorie verschenen.

google-books-studieboeken

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 24 juli 2013, 19:30
Categorieën Boeken, Onderwijs
Onderwerpen google, studenten

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.