LEGO TV voor iPad verzamelt filmpjes in veilige omgeving

In de app LEGO TV voor iPad kun je officiële LEGO-filmpjes kijken en downloaden. Het bevat ook links naar LEGO-websites en -apps.

LEGO TV logoJe kinderen zomaar YouTube opsturen om een paar filmpjes te kijken, dat doe je niet zonder toezicht. Ook bij content als LEGO-filmpjes kun je er maar beter naast gaan zitten, voordat ze met hun vlugge vingers opeens bij video’s met geweld of andere volwassen onderwerpen terechtkomen. Om dit voor te zijn heeft de speelgoedfabrikant zelf een app uitgebracht waarin de videocontent van het bedrijf netjes gerangschikt is en je niet opeens naar ander beeldmateriaal kunt surfen. Vooral handig in LEGO TV is dat veel van de filmpjes op het officiële LEGO-kanaal in het Nederlands zijn gesynchroniseerd.

Er zijn heel wat merken binnen het LEGO-concern die allerlei soorten kinderen aantrekken. Momenteel is LEGO Chima heel populair, een verhaal over dierenstammen, elementen en krijgers in een magische wereld. Bij meisjes is LEGO Friends weer erg in trek. Van beide producten zijn in deze app Nederlandse filmpjes te bekijken, al is er ook veel content in de app gewoon in het Engels. Elk filmpje kun je toevoegen aan je afspeellijst, die in het menu aan de linkerkant van het scherm verschijnt.

In het hoofdmenu zie je alle filmpjes gesorteerd in zijwaarts te scrollen rijen. Onder de noemer Downloadable Movies zie je filmpjes die je kunt downloaden om offline te bekijken. Tik op het blauwe wolkje om het filmpje op je iPad te plaatsen. Dit is natuurlijk een handige functie voor als je op reis of op vakantie gaat. Download voor vertrek een paar filmpjes en je kunt het zonder internetverbinding kijken vanuit het menu Downloads. In het onderdeel Market kun je allerlei links naar LEGO-websites en LEGO-apps in de App Store bekijken. LEGO TV bevat geen content die je nergens anders kunt vinden, maar zo bij elkaar geplaatst is het een praktische en veilige oplossing voor jonge LEGO-fans.

Downloaden: LEGO TV (gratis, universeel, iOS 5.0.1+)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 24 juli 2013, 19:30
Categorie Amusement
Onderwerp lego

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.