Google Drive-update: vernieuwde interface en zoekfunctie centraler

Google Drive voor iPhone en iPad heeft een aangepaste interface, met een prominentere positie voor de zoekfunctie en betere bestandsbeheer.

Google Drive logoGoogle Drive voor iPhone en iPad heeft in de zojuist verschenen update een aangepaste interface gekregen. Het nieuwe uiterlijk moet meer in de lijn passen die Google in al zijn apps voor iOS doortrekt. De update werd gisteren al door Google aangekondigd, maar is nu ook daadwerkelijk beschikbaar. Er zijn verder vernieuwingen in functionaliteit doorgevoerd, zoals een verbeterde bewerkingsstand in de landschapsmodus en links in bestanden kopiëren. Ook het delen van bestanden met andere mensen is volgens Google verbeterd.

De zoekfunctie heeft een prominentere positie gekregen in de app, zodat het zoeken naar bestanden iets minder tijd in beslag neemt. Daarnaast zijn er nog aanpassingen gemaakt in het beheer van de bestanden. Deze zijn nu te sorteren, zodat je ook zonder de zoekfunctie sneller bij het juiste document bent.

Google Drive is natuurlijk vooral een app waarmee je bestanden veilig opslaat en op elke gewenst moment kunt opvragen. Het resultaat is dat je vaak in de iOS-apps wel even moet zoeken voordat je bij de juiste map of het juiste bestand in een map bent beland. Zeker als je veel foto’s of Word-documenten in deze clouddienst bewaart, kan het nogal onoverzichtelijk worden. De zoekfunctie heeft daarom een prominentere plek gekregen in de app. De zoekfunctie van Google Drive is behoorlijk slim: het zoekt naar woorden in een tekstdocument, maar ook in tekst van een gescand document. Daarnaast herkent het bekende objecten in afbeeldingen, maar dat is niet een functie die je vaak zult gebruiken.

Onlangs zijn meerdere Google-apps aangepast. Zo kreeg Gmail een betere ondersteuning voor andere Google-apps, zoals bestanden openen in Google Drive en Google+. Eerder kon je al een link in een bericht openen in Google Maps en de Chrome-browser. Met de nieuwe interface van Google Drive wordt beter aansluiting gezocht bij de andere apps in het steeds strak wordende portfolio van Google in de App Store.

Downloaden: Google Drive (gratis, universeel, iOS 5.0+)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 6 september 2013, 7:17
Categorie Productiviteit
Onderwerpen google, google drive

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.