Vernieuwde ooVoo voor iPhone en iPad biedt videobellen met filters en videoberichten

De communicatie-app ooVoo voor iPhone en iPad is totaal vernieuwd en biedt videobellen, videoberichten, chatten met afbeeldingen en filters.

ooVoo logoHet is al weer een tijdje geleden dat ooVoo werd besproken bij iCulture, maar na de nieuwe update is meteen duidelijk waar de ontwikkelaars al die tijd mee bezig waren: een nieuwe interface en een berg nieuwe functies en verbeterde eigenschappen. ooVoo kun je omschrijven als een zeer uitgebreide communicatie-app, waarmee je makkelijk groepsgesprekken kunt voeren. Na de update heeft de app naast Picture Messaging – met elkaar kletsen via plaatjes – nu Video Messaging. Naast live gesprekken met beeld kun je elkaar dus ook snelle videoberichtjes sturen. Door deze en andere nieuwe functies kan ooVoo een prima alternatief zijn voor Google Hangouts.

ooVoo videochatWie van veel functies en toeters en bellen houdt, is in ooVoo beter thuis dan in Hangouts. Er is een nieuwe interface voor groepsgesprekken en er is apart onderdeel om je vrienden te beheren. Contactpersonen haal je uit je adresboek, Facebook, Twitter of Gmail. In contact komen met je vrienden is makkelijk. Onder aan het scherm tik je op het camera-icoon met de V, in het volgende scherm kies je vervolgens een van de vier iconen: Video Chat, Video Message, Voice Call of Text Chat. Als je eenmaal de wijze van communicatie hebt gekozen, voeg je vrienden toe en kun je beginnen. In totaal kun je met z’n vieren in een videochat zitten. Gaat het om tekstberichten, dan kun je maximaal met elf andere personen chatten. Een nieuwe functie is dat je tijdens het videobellen filters kunt toevoegen aan het gesprek.

Als je in een lollig gesprek bent beland, kun je tijdens het videobellen foto’s maken en deze opslaan. Ook de foto’s die je op andere manieren via ooVoo ontvangt, kun je makkelijk terugvinden en eventueel delen via social media. In het berichtenscherm zie je de geschiedenis van al je berichten en gesprekken. Je profielfoto kun je bewerken met zeven verschillende filters. Een andere kleine verbetering is dat je een paar vrienden onder een soort snelkeuze kunt plaatsen. Ook Android-gebruikers kunnen de ooVoo-app gratis downloaden en gebruiken, waardoor de kans groter wordt dat je meer vrienden op de dienst zult ontmoeten.

Downloaden: ooVoo (gratis, universeel, iOS 6.0+)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 5 september 2013, 21:27
Categorie Sociaal netwerken
Onderwerp hangouts

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.