Google Currents-app nu met Nederlands nieuws

Google Currents is vandaag uitgebreid met Nederlands nieuws. Bronnen zoals NU, Elsevier en AT5 zijn vanuit de Google Currents-app te lezen.

google currentsGoogle heeft sinds vandaag de nieuwsapp Google Currents uitgebreid met Nederlandse content. In de iPhone- en iPad-app is het nieuws voortaan mede afkomstig van Nederlandse bronnen zoals RTL, NOS, Elsevier, NU en AT5, een Amsterdamse zender. Nederlandse uitgevers kunnen hun content voortaan in Google Currents beschikbaar stellen, waarbij er een geautomatiseerde vertaling naar het Engels wordt gemaakt. Google Currents verschilt van Google News, omdat het is gericht op mobiel lezen van nieuws via apps. De opmaak wordt daarbij ook aangepast voor het mobiele scherm.

Artikelen zien er hetzelfde uit, ongeacht uit welke bron ze afkomstig zijn. Google Currents wilde een antwoord zijn op de populariteit van apps als Flipboard en Zite, maar kreeg tot nu toe weinig bekendheid. Misschien komt daar met de komst van lokaal nieuws verandering in. Flipboard is inmiddels een andere richting ingeslagen, door mensen de gelegenheid te geven eigen magazines samen te stellen. Google kiest ondertussen voor het doorbladeren van een hapklaar gemaakt digitaal ‘magazine’ waar je alleen maar doorheen hoeft te swipen. De rss-dienst Google Reader waarmee je zelf je nieuwsaanbod samenstelt zal binnenkort verdwijnen.

Downloaden: Google Currents (gratis, universeel, iOS 6.0+)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 28 maart 2013, 21:44
Categorie Nieuws
Onderwerpen currents, google

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.