Frint: bekijk al je gelikete foto’s op Facebook

Frint is een iPhone-app waarmee je door foto's op Facebook kunt bladeren op basis van bijvoorbeeld de door jou gegeven likes.

FrintInmiddels bevinden de foto’s van veel internetgebruikers zich op online opslagplekken zoals Photobucket, Instagram en vooral Facebook. Aan de ene kant fijn, omdat je beelden altijd binnen handbereik zijn, maar het kan soms wat lastig zijn om alles te ordenen. Diverse iPhone-apps helpen je daar mee. Zo schreven we eerder over SuperAlbum, een app waarmee je door al je online albums kunt bladeren. Frint, een nieuwe app, maakt het mogelijk om je Facebook-foto’s beter te sorteren. Op deze manier kun je foto’s van anderen terugvinden die jij onlangs hebt geliket.

Frint is volledig afhankelijk van Facebook. Dit betekent dat je bij de eerste keer opstarten ook wordt begroet met een loginscherm waar je jouw Facebookgegevens moet invullen. Eenmaal ingelogd kom je op een simpele menupagina’s waar verschillende fotofeeds terug te vinden zijn.

FrintDe getoonde feeds zijn in de eerste plaats niet je foto-albums, maar speciaal geaggregeerde verzamelingen. Door te klikken op ‘Most Recent Photos’ of ‘Your Recent Photos’ kom je terecht bij alle beelden die jij en je vrienden recentelijk op Facebook hebben gezet. Interessanter is de mogelijkheid om te zoeken naar ‘Photos You Like’. Hier verschijnen de foto’s van vrienden die jij recentelijk van een like hebt voorzien.

Helemaal ideaal werkt Frint nog niet: zo ontbreekt de mogelijkheid om foto’s te sorteren op basis van het aantal likes dat er over het algemeen aan is gegeven. Dit zou een handige manier zijn om de meest interessante foto’s van je vrienden in een keer te bekijken. Daarnaast zijn gevonden foto’s niet zomaar in de camerarol op te slaan, maar moet je via de app aan je vrienden vragen of je de foto in je eigen Facebook-album mag zetten. Fijn als je bang bent dat iemand je Facebook-foto’s zonder toestemming van je pikt, maar zeer omslachtig wanneer je snel een plaatje wil opslaan.

De interface van de app lijkt deels te bestaan uit een web-app, waardoor navigeren soms verwarrend kan zijn. Zo kom je niet op de beginpagina terug door op de menuknop linksboven te drukken, maar zorgt deze ervoor dat er een tweede menu bovenop je huidige pagina verschijnt. Wil je terug, dan doe je dit met aparte knoppen onderin de app.

Downloaden: Frint (gratis)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 30 november 2011, 19:32
Categorie Fotografie en video
Onderwerp facebook

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.