Gratis iPad-app Tomke leert kinderen beter Fries

De Friese iPad-app Tomke is gericht op kinderen. Met Tomke kunnen kinderen beter Fries leren aan de hand van verhaaltjes, animaties, puzzels en spelletjes. De app is gratis en bevordert het leren van het Fries.

tomkeDe onlangs verschenen iPad-app Tomke heeft vandaag een update gekregen. Tomke is voor niet-Friestaligen misschien een onbekend ventje, maar wie de site tomke.nl bekijkt en het Fries weet te ontcijferen weet waar hier om gaat. Kinderen kunnen de verhaaltjes van Tomke lezen om beter Fries te leren en hun taalvaardigheid te verbeteren. Tomke is een Fries lesbevorderingsproject, met een “jierliks fergees Tomke boekje” (jaarlijks gratis Tomke-boekje), dat in een oplage van 23.000 exemplaren wordt verspreid. Op de iPad kun je nu ook door de verhalen van Tomke bladeren. Ze zijn als filmpje te bekijken maar ook als voorleesverhaal te gebruiken.

De app bestaat uit 3 boekjes, met animaties die de kids zelf kunnen ontdekken. Ook zijn er puzzels bij de verhalen aanwezig en een spelletje ‘zoek de plaatjes’. De update voegt nieuwe animaties toe en is getest op iOS 5. Ook zijn er wat andere verbeteringen doorgevoerd.

Downloaden: Tomke (tijdelijk gratis)
Meer info: Tomke.nl

tomke ipad

Wil je reageren? We zien graag alleen inhoudelijke reacties over deze app. Voor algemene discussie over het Fries als taal, het nut van tweetaligheid en dergelijke kun je terecht op sites als Praatmarfrysk.nl

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 30 november 2011, 19:03
Categorieën Kinderen, Onderwijs
Onderwerpen apple, taal, tomtom

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.