iOS game-update: nieuwe trailer Six Guns, update voor Chaos Rings en koopjes

De speluitgever Gameloft heeft een nieuwe trailer vrijgegeven van haar Red Dead Redemption-variant Six Guns op de iPhone en iPod touch. De Western-game zal gratis worden aangeboden bij verschijning.

GU WO Six Guns iPhone headerHet kan niet lang meer duren voordat Infinity Blade 2 in de Nederlandse en Belgische App Store is te downloaden. Een uurtje of 3 tot 6 op het moment van publicatie van deze iOS game-update, gokken we. Kun je nog zolang wachten? Voor mensen die niet van zwaardvechten houden of het geduld niet meer kunnen opbrengen, hebben we hier nog andere opzienbarende games. De grote RPG Chaos Rings heeft een update gekregen, er is een bijzonder verhalend spel met mechanische hartjes en heel misleidend stellen we: Red Dead Redemption komt naar de iPhone en iPod touch.

Chaos Rings Omega nog langer doorspelen

GU WO Chaos Rings Omega iPhone iPod touchDe uitgever van Final Fantasy, Square-Enix, staat bekend om zijn langdurige traditionele Japanse rollenspellen en heeft met de Chaos Rings-serie ook een eigen reeks voor de iPhone, iPod touch en iPad in huis. Chaos Rings Omega is de opvolger van Chaos Rings, maar speelt zich ervoor af en heeft nu een update gekregen waardoor je het spel nog veel langer kan spelen. Je kan de personages nu namelijk verder laten vechten tot ze level 150 zijn – dat is 50 levels hoger dan mogelijk was. Daardoor worden personages sterker en komen hun aanvallen nog beter tot zijn recht. Dat upgraden door alsmaar te knokken doe je niet voor niets. De update brengt namelijk ook een totaal nieuwe verborgen eindbaas die je een pak slaag kan verkopen. Andere assistenten in die strijd zijn nieuw verkrijgbare wapens en twee nieuwe Piu-Piu toevoegingen. Voor iPhone-begrippen betaal je weliswaar de hoofdprijs voor Chaos Rings Omega, maar het is redelijk veilig om te stellen dat er bijna geen games zijn op het draagbare platform die zich langer laten bedienen.
Downloaden: Chaos Rings Omega (€9,99)

Speciaal: These Robotic Hearts of Mine

GU WO These Robotic Hearts of Mine iPhone iPad iPod touchIn het landschap van onafhankelijke, zogenaamde ‘indie’, game-ontwikkelaars, zijn povere beelden met grote pixels niet armetierig of achterhaald. Daar zijn ze stijlvol. These Robotic Hearts of Mine voert het minimalisme in pixels in beeld zo ver op, dat je bij de onderstaande trailer nog enige tijd denkt dat je een filmpje kijkt. Maar dat is niet zo. Dit spel is een experiment in verhaalvertelling gemengd met een puzzelmechanisme. In elk level vind je een aantal tandwieltjes met hartjes er omheen. De taak in elk level is de tandwielen en hartjes zo op elkaar af te stellen, dat ze allemaal met de puntige kant naar onderen staan. Dan worden ze roze en haal je een level. Nadat je een level hebt gehaald, zie je de score van andere spelers in beeld en zie je of je een level ‘on par’ hebt gehaald, maar het echte schouderklopje is het scherm waarin het volgende kleine hoofdstukje in het verhaal wordt uitgelegd. Het zijn kleine, bijna op zichzelf staande stukjes over verliefde robots, een nieuwe ontdekking en een driehoeksverhouding. In totaal heeft het verhaal 36 pagina’s, maar in tegenstelling tot wat de trailer doet vermoeden, staan er wel degelijk knoppen op het scherm die dit project toch nog een echt spelgevoel geven. Er zijn knoppen om een slag terug of vooruit te draaien en eentje om een level opnieuw te proberen. De knoppen zijn noodzakelijk kwaad. Je zou ze er het liefst uit hebben. These Robotic Hearts of Mine is een emotioneel, kort verhaaltje met puzzels tussendoor. Heerlijk om je even in te verliezen.
Downloaden: These Robotic Hearts of Mine (€1,59, universele app)

Trailer van de Dag: Six Guns

Oh oh Gameloft, stelletje rare bandieten. De spelmakers aldaar blijven klakkeloos doorgaan met het kopiëren van succesvolle spelformules, en zo is het mogelijk dat we binnenkort een soort iPhone-adoptie van Red Dead Redemption mogen verwelkomen. Echter spreken we dan niet over het origineel van de open-wereld Western, maar diens speciale uitgave Undead Nightmare. Je grootste tegenstanders in Six Guns zijn dadelijk namelijk geen roversgilden, maar zombies, geesten en andere ondode mormels. Je zal jezelf moeten uitrusten met shotguns, revolvers en zelfs magische wapens om af te rekenen met het kwaad. En juist… daar zit de crux. Die betere wapens en de grootste stappen vooruit om je personage capabeler te maken, gaan geld kosten. De tegenprestatie is dat Gameloft Six Guns gratis zal aanbieden. Het zal dus wel door heel veel van ons geïnstalleerd worden – en wellicht bewonderd ook. Six Guns oogt scherp, groots van opzet en draagt dus het thema waar veel al voor zijn gezwicht op de aan de televisie gekoppelde spelcomputers. Het is nog niet bekend wanneer Six Guns uitkomt.

De koopjeshoek

Elke werkdag kiest iPhoneclub.nl in de iOS game-update de beste en leukste tijdelijke aanbiedingen uit op het gebied van games voor de iPhone en iPod touch. Vandaag zijn dat:

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 30 november 2011, 18:52
Categorie Games
Onderwerpen gameloft, iculture speelt, kopen, six guns

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.