Friendthem iPhone-app helpt je aan meer Facebook-vrienden

Friendthem is een nieuwe iPhone-app, waarmee je automatisch vrienden voor Facebook kunt zoeken. De app toont wie er in de buurt is.
Gonny van der Zwaag - · Laatst bijgewerkt:

friendthem iphoneEen nieuwe mobiele app gaat ervoor zorgen dat je automatisch vrienden wordt met mensen die in de buurt zijn en net als jij op Facebook zitten. De iPhone-app van Friendthem is al beschikbaar. Je kunt kijken welke Facebook-gebruikers in jouw omgeving zijn, waarna ze meteen een vriendverzoek krijgen. Ook kun je het verzoek nog even opslaan, als je eerst wilt weten wat voor vlees je in de kuip hebt. Misschien is de app niet zo geschikt wanneer je in een café zit, maar des te handiger als je op een feestje of vergadering bent, waar je graag iedereen wilt leren kennen.

Als je iemand ontmoet en het klikt onderling, dan is het vrij normaal om vrienden met elkaar te worden op Facebook, of elkaar te gaan volgen op Twitter of Foursquare. Je hoeft wel de naam van de persoon achterhalen en bij gebruik van fantasierijke nicknames kan dat wel eens lastig zijn. Of denk aan mensen die allemaal ‘Jeroen de Vries’ heten, waarbij je aan de hand van foto’s moet zien te achterhalen wie van de 20 personen degene is die jij net hebt ontmoet. Je kunt door z’n Facebook-foto’s gaan bladeren om te kijken of je een bekend gezicht ziet. Maar Friendthem maakt dat een stuk makkelijker.

friendthemFriendthem is een soort ontmoetingsplaats voor mensen die graag contact leggen via Facebook. Misschien is het ook wel een beetje bedoeld voor mensen die zoveel mogelijk ‘vrienden’ willen verzamelen. Hoe dan ook: je geeft aan welke informatie je over jezelf wil delen, waarbij ook je naam en foto optioneel zijn. Ook kun je je woonplaats laten zien. Als anderen de app Friendthem hebben geïnstalleerd kunnen ze zien wanneer jij in de buurt bent en besluiten om eens nader kennis te maken of een vriendverzoek te sturen.

De app leverde bij mij 0 vrienden in de omgeving op, domweg omdat nog weinig Nederlanders de app kennen en hebben geïnstalleerd. Toch heeft de app volgens eigen zeggen al meer dan 22.000 vriendverzoeken verwerkt. Het zou handiger zijn wanneer Friendthem kijkt naar Facebook-gebruikers in het algemeen en niet alleen mensen die toevallig Friendthem gebruiken.

Onzinnig en alleen leuk voor de echte social media-junkies, of toch een nuttig hulpmiddel? Jullie mogen het zeggen.

Downloaden: Friendthem

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 19 juni 2011, 15:56
Categorie Sociaal netwerken
Onderwerp facebook

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.