Fotogramme: andere manier om Instagram-foto’s te bekijken

Met de gratis iPhone-applicatie Fotogramme kan je foto's van het populaire sociale netwerk Instagram op een snellere en puurdere manier bekijken. Reacties en likes zijn er ondergeschikt aan de foto's zelf.
Bart Breij - · Laatst bijgewerkt:

Fotogramme voor iPhone iPod touchSinds Instagram haar API heeft vrijgegeven, zijn er talloze apps die hun slaatje willen slaan uit de populaire foto-applicatie. Je kan inmiddels kaartjes, posters, collages en desktop-achtergronden maken van foto’s uit de toepassing tegen vaak geringe betalingen. Fotogramme is een volledig gratis app en biedt een simpele maar aardige functionaliteit: het laadt de foto’s uit je Instagram-timeline op een snellere manier.

Onder rustige muziekklanken worden de foto’s stuk voor stuk als thumbnail geladen. Een voor een ‘vallen’ de negen foto’s die je ziet in één oogopslag in beeld, maar wel dermate snel dat je er niet op hoeft te wachten. De foto’s worden per twintig geladen voordat de stroom automatisch wordt ververst als je aan de onderkant van de lijst bent. Als je de tijd neemt, draait dan alweer een ander instrumentaal nummer.

Fotogramme ingeladen feedEerlijk: Fotogramme is beter met het geluid uit, als het gewoon om het bekijken van de foto’s draait. Dat kan snel in de app. Je drukt op een foto en hij verschijnt groot in beeld, vergezeld van de auteursnaam, diens beschrijving en de datum van publicatie. Daaronder staan een Like- en een Detail-knop. Het voordeel van de Like-knop in Fotogramme is dat je die in kan drukken zonder dat je de reacties en likes van anderen ziet, zodat je puur op eigen oordeel af kunt gaan wat je van een foto vindt. Zo gaat Instagram wat meer om de kwaliteit van de foto en misschien niet het idee of de reacties erachter.

Op de detailpagina zie je welk filter er is gebruikt en waar de foto is genomen. Ook staat daar wel het aantal likes te lezen en is het reactieveld aanwezig. Met de knop rechtsboven kan er zelf een reactie achtergelaten worden.

Fotogramme vergrootte fotoIn Fotogramme kunnen er geen foto’s bewerkt en geüpload worden naar het sociale netwerk, maar verder bevat het alle functies van de originele app. Er kan gezocht worden op gebruikers, nabij genomen foto’s (aan de hand van checkin-gegevens) en hashtags, je kan eigen profielinformatie terugzien en daaronder valt eveneens de pagina met eigen gelikete foto’s. Bij de instellingen kan ook de muziek worden uitgezet.

Fotogramme is een fijne applicatie als je er, net als ondergetekende, aan kan irriteren dat saaie foto’s soms veel meer waarderingen krijgen dan een verbluffende foto, puur omdat de auteur meer volgers bij elkaar heeft verzameld. In Fotogramme draait het erom hoe de foto eruit ziet en doe je waarschijnlijk niet eens de moeite om minder sprankelende foto’s te vergroten. Zo gaat Instagram weer om de mooie foto’s.

Downloaden: Fotogramme (gratis)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 8 augustus 2011, 14:33
Categorie Fotografie en video
Onderwerpen fotofilters, instagram

Instagram

Instagram is een populair sociaal netwerk voor het delen van foto's. Ontdek alles over de functies zoals Stories, Instagram Direct, gezichtsfilters en live video's. Zo haal je meer uit Instagram en krijg je meer likes.

Instagram

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.