Real Racing 2 HD stuk foutlozer na update

De iPad-racegame Real Racing 2 HD heeft een fikse update gekregen die kinderziektes en fouten uit het spel haalt. Die fouten waren een logisch gevolg van de vernieuwingsdrang die de maker Firemint heeft.

Real Racing 2 HD update minder foutenOntwikkelaar Firemint windt er geen doekjes om. De raceserie Real Racing staat constant vooraan in het toevoegen van nieuwe mogelijkheden die de iPad biedt. Zo had het als een van de eerste games op Apple’s tablet een online multiplayerfunctiie en was Real Racing 2 HD het eerste spel dat volledig gebruik maakt van de TV Out-functionaliteit op de iPad 2. En dat in een resolutie van 1080p. De fouten en kinderziektes die dat met zich meebracht, zijn nu grotendeels verholpen in een update.

Voorheen was het zo dat Real Racing 2 HD vastliep als het spel herstartte met de TV Out-functie aangesloten, terwijl het spel al eens eerder die sessie met TV Out werd gespeeld. Dat euvel is de deur gewezen in de update. Een ander punt dat ervoor moet zorgen dat het spel minder vaak vastloopt, is dat het geheugengebruik is geoptimaliseerd. Daarbij moeten de visuele rariteiten die soms opdoken (vooral met TV Out in gebruik) verholpen zijn.

Ook de relatieve noviteit van het online racen tegen menselijke tegenstanders is bijgeschaafd. De positie van de tegenstanders op de minimap (die bij de TV Out op de iPad te zien is), klopt nu en ook de startposities van de online opponenten is aangepast zodat het coureursveld niet meer door elkaar loopt.

In de App Store-omschrijving bedankt Firemint degenen die de fouten hebben gemeld. De problemen aankaarten helpt dan ook bij een fantieke spelontwikkelaar als dit.

Downloaden: Real Racing 2 HD (€7,99)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 8 augustus 2011, 14:24
Categorie Games

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.